OKULLARA ZORUNLU YAZILIM DERSİ GELİYOR

Tüketici alışkanlıklarının değişmesi, bilgisayar kullanımının ve mobil cihazların (akıllı telefon ve tablet bilgisayar) yaygınlaşma, beraberinde başka şeyler de getiriyor. Yazılım artık hayatımızın bir parçası. 

Bazı ülkeler bu konuda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Amerika’nın Chicago eyaletinden ilk adım gelecek gibi duruyor. ABD’nin Chicago eyaletinin başkanı Rahm Emanuel, ABD başkanı Obama’ya bir çağrı yaptı. Bu çağrıda, artık okullarda yazılım dersinin zorunlu hale getirilmesini istedi. 
Okullarda yazılım dersi vermenin ulusal bir zorunluluk olduğunu söyleyen Emanuel, bunu ilk yapan eyalet olmak için istekli olduklarını da vurguladı. ABD’de okullarda yazılım dersi seçmeli olarak zaten veriliyor. Ancak seçmeli ders olduğu için kredisi düşük oluyor ve basit bir şekilde yüzeysel anlatımlar yapılıyor. 

Emanuel, yazılım dersinin kredisinin diğer ana derslerle eşit olması gerektiğini söylüyor. Benzer bir gelişme geçtiğimiz ay Avustralya için gündeme gelmişti. Avustralya, ulusal çapta okullarda yazılım dersini zorunlu hale getirme kararı almıştı. İlgili habere Yazılım okullarda temel ders oluyor! başlığından ulaşabilirsiniz. kaynak :posta

Blogger tarafından desteklenmektedir.