20 İLE 48 YENİ OKUL GELİYOR

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, ağustos ayında yatırım teşvik belgesi verilen projeler, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise yatırımlarından oluşuyor ve sabit yatırım tutarı 303 milyon lirayı buluyor. 

Devletin sağladığı desteklerle yapılacak bu okulların toplam öğrenci kapasitesinin ise 36 bin 368 olması planlanıyor. Türkiye'nin "2023 Vizyonu" açısın dan büyük önemi olan teşvik programı kapsamında eğitim sektörünü öncelikli yatırımlar arasına alan devlet, bu alanda yapılacak komple yeni okul yatırımları, öğrenci kapasitesini artırmaya yönelik yatırımlar, okul teçhizat ve modernizasyonuna yönelik faaliyetler ile konferans salonları ve spor tesisleri gibi ünitelerin yapımına çeşitli destekler sağlıyor. 
İstanbul lider Eğitim sektörü için verilen desteklerden en fazla yararlanacak illerin başında 14 projeyle İstanbul geldi. Bu kenti 7 projeyle Ankara, 5 projeyle İzmir, 3 projeyle Hatay, ikişer projeyle Gaziantep, Muş ve Konya takip etti. 

Adana, Batman, Bursa, Düzce, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkari, Kocaeli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Tekirdağ ve Yalova'dan da birer proje ağustos ayında teşvik aldı.

 İstisna da var indirim de Teşvik alan projeler, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği, gelir vergisi stopaj desteği, sigorta primi desteği ve yatırım yeri tahsisi gibi desteklerden istifade ediyor.Haber7

Blogger tarafından desteklenmektedir.