Abdi İbrahim ile çocuklar bilimi eğlenerek öğreniyor

Türkiye’nin iyileştiren gücü Abdi İbrahim, HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında, “gençlerde bilim farkındalığı oluşturma” vizyonuyla, sivil toplum kuruluşu Young Guru Academy (YGA) iş birliğinde yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. 
 

Abdi İbrahim, YGA’nın “Twin” uygulaması ile geleceğin yetişkinlerine çok yönlü kazanımlar sunan STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) ve günümüz dünyasının en kritik başlıklarından olan sürdürülebilirlik konularında çeşitli eğitimler vererek çocuklarda bilim ve çevre farkındalığı oluşturmayı amaçlıyor. 
 


Aynı zamanda “Twin” uygulaması ile dezavantajlı bölgeler başta olmak ilköğretim düzeyinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki 1.300 öğrenciye ulaşılarak geleceğin bilim insanlarının yetişmesine de katkı sağlanacak. 
 
TÜRK ilaç sektörünün 20 yıldır kesintisiz lideri Abdi İbrahim, yakın zamanda toplumsal yatırım programları altında yer alan “gençlerde bilim farkındalığı oluşturma” hedefine yönelik Bilim Virüsü sosyal girişimi iş birliğiyle Türkiye’deki lise öğrencilerini kapsayan ‘Geleceği Keşfedenler Programı’nı hayata geçirmişti. 
 
HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında yer alan sosyal hedefler başlığı altındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Abdi İbrahim, ilköğretim öğrencilerini kapsayan bir projeyi daha hayata geçiriyor. 
 
 Kâr amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu Young Guru Academy’nin (YGA) “Twin App” uygulamasının kullanılacağı proje, Abdi İbrahim bünyesinde çalışan gönüllü ekiplerin de destekleriyle hayata geçecek ve 9 ay boyunca devam edecek. 
 
Abdi İbrahim bu projeyle yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızda bilim ve sürdürülebilirlik konusunda erken yaşta farkındalık yaratmayı ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.  
Öğrenmeyi eğlenceli kılan 300’den fazla içerik  
Çocukların akademik kavramlar ve gerçek dünya arasında bağ kurmasını sağlayan, öğrenmeye yönelik disiplinler arası bir yaklaşım olan STEM’i ve günümüzün en önemli gündem maddelerinden sürdürülebilirliği öğretmeyi hedefleyen “Twin” uygulaması, öğrenmeyi eğlenceli bir hale getiriyor. 
 
Uygulama, çocukların yetkinliklerini geliştirmek üzere 300’den fazla kendin yap projesi, mini oyunlar, interaktif videolar ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hazırlanan STEM içeriklerini barındırıyor. Uygulamanın interaktif özelliği sayesinde ise çocuklar yaptıkları deneyleri paylaşabiliyor, bilgi yarışmalarına katılabiliyor.  
 
Abdi İbrahim gönüllüleri projede yer alacak 
Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan, insanlığa faydalı projeler tasarlayacak kadar vicdanlı; projelerini hayata geçirecek kadar donanımlı bireyler yetiştirme vizyonu ile ortaya çıkan “Twin” uygulamasının Abdi İbrahim aracılığıyla çocuklarla buluşturulması ekim – ağustos ayları arasında gerçekleşecek. 
 
İlkokul ve ortaokul düzeyinde Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 1.300 öğrenciye ulaşılması hedeflenen bu projede, öğrencilerin paneldeki gelişimini izlemek ve onlara yardımcı olmak üzere Abdi İbrahim bünyesinde çalışan 72 kişi gönüllü olarak görev alacak. 
 
Abdi İbrahim’in toplumsal yatırım vizyonunda yeni ve güçlü bir adım 
 
Proje hakkında bilgi veren Abdi İbrahim Kurumsal İlişkiler, Sürdürülebilirlik ve İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, şunları söyledi: 
 
“Abdi İbrahim olarak hayatları ve geleceği iyileştirme hedefiyle çıktığımız yolda HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında yer alan ‘sağlık ve spor’, ‘sosyal inovasyon’, ‘gençlerde bilim farkındalığı oluşturma’ ve ‘toplumsal ihtiyaçlar için gönüllülük projeleri’ başlıkları altında projeler hayata geçiriyoruz. 
 
YGA iş birliğinde imza attığımız bu proje ‘gençlerde bilim farkındalığı oluşturma’ hedefimizin ve toplumsal fayda yaratma vizyonumuzun yansıması niteliğinde. 
 
Abdi İbrahim olarak, bu projemizle dezavantajlı bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde çeşitli illerden ilkokul ve ortaokul düzeyinde 1.300 çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. 
 
Uygulamada sunulan sürdürülebilirlik başlığındaki içeriklerin, şirket olarak büyük önem verdiğimiz çevre bilinci konusunda da çocuklara katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.