İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA PROJESİNDE 6 BİN SERVİS ŞOFÖRÜNE ULAŞILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin tarafından Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında hayata geçirilen “İyi Dersler Şoför Amca” projesi 2014 yılında 6 bin taşımalı eğitim servis şoförüne ulaştı. 

Michelin’in taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında eğitilmesini amaçladığı “İyi Dersler Şoför Amca” projesi kapsamında “formatör eğitimleri” Kasım ayında gerçekleştirildi. 

Formatör eğitim seminerinde eğitim alan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü mensupları, 1-5 Aralık 2014 tarihleri arasında projenin pilot 10 ilindeki 228 eğitimciye “eğitici eğitimini” gerçekleştirdi. 

Eğitici eğitiminin ardından, Balıkesir, Edirne, Gaziantep, Isparta, Karabük, Kars, Malatya, Muğla, Nevşehir ve Trabzon illerindeki toplam 114 ilçede, İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı mensubu eğitimciler, kendi ilçelerinde görev yapan 6 bin taşımalı eğitim servis şoförüne trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında iki saatlik eğitim verdi. 

 Projenin 2014 yılı uygulamalarının başarıyla tamamlanmasının ardından konuşan Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, “İyi Dersler Şoför Amca projesi ile Türkiye’deki önemli bir sorun olan trafik kazalarının azaltılmasına katkıda bulunmayı amaçladık. Yaptığımız işbirliği çerçevesinde öğrencilerle birebir temas halinde olan taşımalı eğitim servis şoförlerine yönelik trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında eğitimler düzenledik. 

Michelin Grubu olarak, Türkiye’deki ticari faaliyetlerimizin yanı sıra bu önemli proje ile sosyal hayata da katkı sağlıyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.” dedi.

Blogger tarafından desteklenmektedir.