GENÇLERİN YOL GÜVENLİĞİ ÇABASINA ÖDÜL

Renault'nun liseli gençleri ulaşım ve yol güvenliği sorunlarının çözümü için harekete geçirdiği Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışması ODD tarafından Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi ödülüne layık görüldü. 

Yarışma İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortaklığıyla gerçekleştiriliyor. 

Türk otomotiv sektörünün 47 markasını çatısı altında buluşturan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Gladyatör Ödülleri’nin beşinci yılında Renault’nun Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışmasına Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü verdi. 

Değerlendirme Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Geçmiş Dönem Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Toksü başkanlığındaki saygın akademisyenlerden ve iletişim sektörünün deneyimli isimlerinden oluşan jüri tarafından yapıldı. 

Zorlu Raffles Otel’de düzenlenen törende, Renault Mais İletişim Direktörü Umut Canpolat, ödülü, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü Dr. Cüneyt Evirgen’nin elinden aldı. 

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da, ödül nedeniyle yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Sizin Fikriniz Sizin Projeniz kurumsal sosyal sorumluluğun üçlü sacayağı olan özel şirket, kamu ve STK birlikteliğiyle gelişen, büyüyen bir projedir. Renault olarak bu projeyi Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Total Oil Türkiye ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün büyük katkılarıyla sürdürüyoruz.

 Projemizin hikâyesi, sürdürülebilirlik anlamında da örnek teşkil ediyor. Bu ödülü proje ortaklarımızın yanı sıra, bu projeyi omuzlamış, çocuklarımızı trafikteki risklere karşı bilinçlendirmek için çaba gösteren değerli öğretmenlerimizle paylaşmaktan da onur duyuyoruz.” 

 İstanbul liselerinde dört yıldır düzenlenen yarışma kapsamında, bugüne kadar toplam 9 bin 390 öğrenci 80 proje gerçekleştirdi. Liseli gençler bu projeleriyle yakın çevrelerindeki yol güvenliği sorunlarının iyileşmesine somut katkılarda bulundu. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yarışmada birincilik kazanan bazı projelerin İstanbul ve Türkiye’nin bütün okullarında uygulanması için harekete geçti. 

Programın hedefi 10 yıl içinde 1 milyon liseli gence, güvenli ve daha iyi bir yaşam için birlikte harekete geçmeyi öğretmek. Aktif ve demokratik yurttaşlar olarak yetişmelerine katkıda bulunmak.

Blogger tarafından desteklenmektedir.