TOYOTA TEKNİK EĞİTİM PROGRAMI (T-TEP) YENİ DÖNEM MEZUNLARI SEKTÖRÜN HİZMETİNDE

Toyota Motor Corporation, Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak girişimiyle yürütülen Toyota Teknik Eğitim Programı (T-TEP) yeni mezunları ile sektörün yetişmiş teknik eleman ihtiyacına çözüm oluyor.

Toyota tarafından Adana Motor Meslek Lisesi’nde başarıyla yürütülen Toyota Teknik Eğitim Programı (T-TEP) mezunları diplomalarını törenle aldılar. Otomotiv sektöründe satış sonrası hizmetlerde yetişmiş teknik eleman ihtiyacına yönelik olarak 1992-1993 öğretim yılında Şişli Motor Meslek Lisesi’nde başlayan ve Adana Motor Meslek Lisesi’nde de devam eden sosyal sorumluluk projesi, 312’ye ulaşan mezun sayısı ile istihdama önemli katkıda bulunuyor.

Adana Motor Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen T-TEP mezuniyet törenine katılan Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Türkiye’nin ciddi sorunlarından biri olarak görülen ara eleman sorununu çözmek amacıyla teknik eğitime destek verdiklerini ve T-TEP mezunlarının Toyota bayilerinde hemen işe başlayabildiklerini dile getirdi. Bozkurt, “Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkemizin istihdamına katkıda bulunmak, teknik altyapısı ve donanımı yeterli iş gücünü sektöre kazandırmak çok önemli bir görevdir.” dedi.

Toyota Teknik Eğitim Programı (T-TEP)
İlk olarak 1992 yılında Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde uygulamaya alınan Toyota Teknik Eğitim Programı, 2007-2008 öğretim yılından itibaren de Adana Motor Meslek Lisesi’nde tüm ihtiyaçları Toyota tarafından karşılanan “otomotiv labarotuvarının” kurulmasıyla devam etti.

Temel otomotiv bilgileri, periyodik bakım, motor, elektronik yakıt enjeksiyonu, aktarma organları, şasi ve elektrik donanımı konularında uluslararası düzeyde eğitim gören öğrenciler 3 yılda toplam 1332 saatlik mesleki eğitim alıyorlar. Bu eğitim, Toyota bünyesinde formen, teknisyen ve yardımcı teknisyenler için uygulanan eğitim programının yüzde 70’ini kapsıyor. Uluslararası nitelikte bir meslek eğitimi alarak mezun olan öğrenciler, eğitimleri süresince de Toyota Yetkili servislerinde yaptıkları staj ile okul sonrası meslek hayatına hazırlanıyorlar.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.