BU YIL 53 ÜNİVERSİTEDE PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKASI VERİLECEK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2011-2012 akademik yılında, 53 üniversitede toplam 13 bin 400 kişilik pedagojik formasyon sertifika programı açılmasını kararlaştırdı. 
 

 Mezun durumdaki öğrenciler için yürütülen formasyon sertifika programlarına ilişkin düzenleme yapan YÖK, bu yılki kontenjanların yüzde 20'sini Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ihtiyacı doğrultusunda açtı. 
 
Formasyon için ayrılan kontenjanın yüzde 80'i, tüm öğretmenliğe kaynak olarak gösterilen programlar için ayrıldı. MEB'in talebi doğrultusunda YÖK'ün formasyon programı açtığı bölümler şöyle: 


 
Rehber öğretmen, okulöncesi öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, teknoloji ve tasarım öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği, zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği, müzik öğretmenliği, matematik öğretmenliği. 
 
Formasyon eğitiminde en fazla kontenjan 400'er kişi ile Ankara, Anadolu, Atatürk, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Gazi, İstanbul, Marmara, Ondokuz Mayıs, Sakarya, Selçuk ve Yıldız Teknik üniversitelerine verildi.  
 
Öte yandan YÖK, fen edebiyat fakültesi mezunlarına öğretmenlik yolunu açan pedagojik formasyon eğitimine başvuruda 2,5 diploma notu şartını 2009 yılı öncesi mezunları için kaldırdı. 
 
Geçen yıl üniversitelerin açtığı pedagojik formasyon sertifika programlarına başvuran adaylara en az 2,5 diploma notu şartı getirilmiş, bu durum daha önceki yıllarda mezun olan ve diploma notu 2,5'in altında olan binlerce mezunu mağdur etmişti. 
 
YÖK'ün aldığı karar eski mezunların mağduriyetini giderdi. Ancak formasyona başvuruda 2,5 diploma notu şartı 2009 yılı sonrasında mezun olanlar için devam edecek

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.