Pritt ve TOÇEV; Çocuklar İçin Üretiyoruz projesi için bir kez daha güçlerini birleştirdi.

Henkel’in lider yapıştırıcı markası Pritt ve okumaya istekli çocuklara destek sağlayan sivil toplum kuruluşu TOÇEV tarafından projenin bu yıl üçüncüsü hayata geçirildi. 
 

Pritt’in Instagram hesabı üzerinden gerçekleşen proje kapsamında, katılımcıların yaptıkları her paylaşım bağışa dönüşerek çocukların eğitimine katkı sağlamak üzere TOÇEV’e aktarıldı. 


 
Dünyanın ilk stick yapıştırıcısı Pritt ve kalplerinde eğitim ışığı taşıyan çocuklara eğitim olanakları sunan TOÇEV iş birliğinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Çocuklar İçin Üretiyoruz” projesi, bir kez daha küçüklerin eğitim hayallerine umut oldu. 
 
Proje kapsamında, bu yılın temasına uygun olarak ahtapot, yengeç, denizatı, kaplumbağa ve denizaltı gibi su altı dünyası figürlerinden oluşan 5 farklı Pritt karakteri şablonu hazırlandı. 
 
Katılımcılardan, evlerinde bulunan yumurta, süt kartonu, kağıt rulo ve pipet gibi ambalaj atıklarını kullanarak şablonlardaki figürleri yapmaları ve Instagram’da paylaşmaları istendi. Böylece atık malzemelerin “ileri dönüşümle” yeniden değerledirilmeye teşvik edilmesi ve çocuklarda sürdürülebilirlik bilincinin artırılması hedeflendi. 
 
Çocuklar, projeye birbirinden renkli ve yaratıcı çalışmalarıyla ve Instagram üzerinden yaptıkları binin üzerinde paylaşımla destek sağladı. Pritt de yapılan her bir paylaşım için TOÇEV’e bağışta bulundu. 
 
Aynı zamanda paylaşımlar arasından en yaratıcı çalışmalar da yine Pritt markası tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. “Çocuklar İçin Üretiyoruz” projesi, yapılan iş birliği kapsamında bu yıl İstanbul Akvaryumu’na da yelken açtı. 
 
Toplam 75 bin akvaryum ziyaretçisi, Pritt ile su altı dünyasını keşfederken, çocuklar Taş Kağıt Makas Atölyesi ekibi ile birlikte atölye alanında da yaratıcılıklarını konuşturdu, yaptıkları figürleri ise akvaryumda sergileme fırsatı buldu. 
 
 Pritt, proje için katılımcıların paylaşımlarıyla belirlenen bağış bedeline ek olarak Fritz Henkel Vakfı vasıtasıyla da TOÇEV’e toplamda 10.000 Euro’luk bir bağış daha gerçekleştirdi.
 
 “Çocuklar İçin Üretiyoruz” projesi, böylece geleceğin aydınlık ufuklarına eğitimin rotasından ayrılmadan ilerlemek isteyen küçüklere bir kez daha katkı sağlamış oldu.  
 
Henkel Hakkında 
Henkel, global olarak dengeli ve çeşitlilik gösteren bir portföyle faaliyet göstermektedir. 
 
Güçlü markalar, inovasyonlar ve teknolojiler sayesinde şirket; üç iş birimiyle hem endüstriyel hem de tüketici iş birimlerinde lider konumlara sahiptir. Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, yapıştırıcı piyasasında global bir liderdir. 
 
Henkel’in Çamaşır & Ev Bakım ile Beauty Care İş Birimlerinde, dünya genelinde pek çok piyasa ve kategoride liderliği bulunmaktadır. 1876 yılında kurulan Henkel, 140 yılı aşkın süredir başarısını sürdürmektedir. 
 
2021 mali yılında Henkel, 20 milyar Euro’nun üzerinde satış ve yaklaşık 2,7 milyar Euro düzeltilmiş faaliyet kârı bildirmiştir. Henkel dünya çapında, güçlü bir şirket kültürü ile bir araya gelmiş, tutkulu ve çeşitliliği kapsayan, sürdürülebilir değer yaratmak için çalışan ve ortak değerlerde birleşen 52.000’den fazla kişiyi istihdam etmektedir. 
 
Sürdürülebilirlik konusunda tanınmış bir lider olarak Henkel, birçok uluslararası endeks ve sıralamada en üst sıralarda yer almaktadır. Henkel’in imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır. Daha fazla bilgi için lütfen www.henkel.com'u ziyaret ediniz.  
 
TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) Hakkında
 
TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı), okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklara tüm eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek veriyor. 
 
“Okumak her çocuğun hakkıdır” diyerek çıktığı yolda her çocuğu birey olarak kabul edip, onların kültürlü, bilgili, uyumlu, üretken olmaları ve toplumsal hayata kazandırılmaları için hiç durmadan çalışıyor. 1994 yılında 5 çocukla başlayan TOÇEV’in yolculuğu, hayata geçirdiği projelerle 28. yıldır 7 milyonu aşkın çocuk ile devam etmektedir. 
 
Her adımında ve her projesinde barışçı, birleştirici, eğitici, şeffaf ve sevgi dolu olmayı kendine görev edinen TOÇEV bu misyonuyla da herkese örnek olmayı hedefliyor. 28 yıldır siyasetler üstü duruşuyla, her tür etnik ve ideolojik tanımlamanın üstünde ve dışında olmakla gurur duyuyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.