AgeSA Doğa Atölyeleri ile Çocukları Tarım Kültürüyle Tanıştıracak

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA’nın, “Sabancı Cumhuriyet Seferberliği” kapsamında hayata geçirdiği “Doğa Atölyesi” projesi, 1 Kasım Salı günü Üsküdar Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleşen etkinlikle başladı.AgeSA, bu proje kapsamında okulların atıl alanlarında oluşturduğu sebze-meyve bahçeleri ile çocukları tarım kültürüyle tanıştırmayı ve doğa sevgisini yeni nesillere aktarmayı hedefliyor. 
 

 Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA,Türkiye'nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk hareketi “Sabancı Cumhuriyet Seferberliği” kapsamında Sabancı Topluluğu şirketlerinden yaklaşık 250 gönüllünün yer alacağı “Doğa Atölyesi” projesini başlattı.


 
Proje kapsamında planlanan 12 okul etkinliğinin ilki 1 Kasım Salı günü Üsküdar Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. 32öğrencinin katıldığı etkinlikte, çocuklar bitkiler, tohumlar, evde bitki yetiştirmenin püf noktaları gibi konularda eğitim aldı. 
 
Ardından öğretmenleri ve projede yer alangönüllülerle birlikte okul bahçesinde kurulan fideliğe soğan, ıspanak, roka, marul tohumları ekti. 
 
Hedef doğayla empati kurabilen kuşaklar yetiştirmek  
41 ilde 120 etkinlikle, 15 bini aşkın Sabancı Gönüllüsünün katılımı ile yıl boyunca devam edecek Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında AgeSA Kasım ayı içerisinde, İstanbul’da Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle belirlenen 12 okulda sebze-meyve bahçeleri kuracak, okulların 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine ve öğretmenlerine de konuyla ilgili eğitimler verecek. 
 
Projede yer alan 250 gönüllüye etkinlikler öncesi eğitim verilirken etkinler kapsamında sebze-meyve ekim aşamalarında çocuklara yardım etmeleri planlanıyor. 
 
Çocukların okul içinde toprakla ve tarımla ilişki kurmasına imkan sağlayan Doğa Atölyesi ile okulların atıl alanlarının değerlendirilmesi, çocukların temel üretim faktörleri ve sofralarında gördükleri gıdaların yolculuklarıyla tanışması hedefleniyor.Etkinlik kapsamında toplam 540 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.  
 
AgeSA Hayat ve Emeklilik Hakkında 
AgeSA Hayat ve Emeklilik, Sabancı Holding ile iki yüz yıllık sigortacılık geçmişi olan Belçikalı sigorta şirketi Ageas’ın ortaklığıdır. AgeSA aynı zamanda halka açık bir şirket olup, hisseleri "AGESA" koduyla Borsa İstanbul'da işlem görmektedir.
 
AgeSA, bireylerin tasarruf ve birikim ihtiyaçları için bireysel emeklilik ürünleri sunmaktadır. Aynı zamanda, müşterilerine sunduğu hayat ve kaza sigortası ürünleriyle de yaşamın getirebileceği beklenmedik risklere karşı bireyleri ve ailelerini güvence altına almaktadır.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.