TEMA Vakfı’nın tüm öğretmenlere açık eğitim portalı yayında!

TEMA Vakfı, çocukların ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacıyla okul öncesinden liseye kadar farklı seviyeler için hazırladığı ve yıllardır gönüllü öğretmenler ile okullarda hayata geçirdiği Doğa Eğitim Programları’nı yenileyerek dijital bir portalda öğretmenlerle buluşturuyor. 
 

Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde ve Türkiye İş Bankası desteği ile hayata geçirilen, müfredat ile uyumlu olarak hazırlanan Minik TEMA ve Yavru TEMA Doğa Eğitim Programları’nın zengin içeriğine ve eğitim materyallerine öğretmenler artık minik-yavrutema.org üzerinden kolaylıkla ulaşabilecek.
 


 Portalda, çocuklar ve doğa eğitimi ile ilgili önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Gelengül Haktanır, Prof. Dr. Yankı Yazgan ve Dr. Özgür Bolat’ın yazıları da yer alıyor. 
 
TEMA Vakfı, doğayı tanıyan, seven ve koruyan nesiller yetiştirmek amacıyla 81 ilde uygulanan Doğa Eğitim Programlarının tüm içeriklerini dijital ortama taşıyarak, Türkiye’de bir ilke imza attı. 
 
Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan Minik TEMA ve Yavru TEMA Eğitim Portalı’nda, Doğa Eğitim Programlarının içeriklerine ve materyallerine tüm öğretmenler ulaşabilecekler. 
 
Portalda, 150’ye yakın etkinlik içeriğinin yanında doğa eğitimi kapsamında hazırlanan eğitici filmler, çocuk şarkıları ve çocuk kitapları yer alıyor. 
 
 Şimdiye kadar Doğa Eğitim Programları ve farkındalık çalışmalarıyla 4 milyondan fazla çocuğa ulaşan TEMA Vakfı, portal aracılığıyla daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Ataç: “Öğretmenlerimizle birlikte gezegene duyarlı çocuklar yetiştireceğimize inanıyoruz” 
 
Ekolojik okuryazarlık becerisinin sürdürülebilir yaşamın anahtarı olduğunu vurgulayan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç; “Yaşamı mümkün kılan doğa, hepimizin en büyük öğretmenidir. Gezegenimizin mevcut koşulları, çocuklar ve doğa arasındaki bağı yeniden oluşturmamız gerçeğini bize her gün hatırlatıyor. 
 
Çocukların ekolojik okuryazarlık becerilerine sahip bireyler olarak yetişmeleri için doğayı tanımaları, doğanın sınırlarını bilmeleri, sevmeleri ve doğada zaman geçirmeleri zorunluluk haline gelmiştir. Bu kazanımlar en az diğer akademik kazanımlar kadar gerekli ve önemlidir. 
 
Bu şekilde, hem onların sağlıklı bir şekilde büyümelerini hem de yetişkin olduklarında doğayı koruyan davranışlar sergilemelerini sağlayabiliriz. 
 
Bu süreçte çocuğun en önemli rehberlerinden biri öğretmenidir. Doğa Eğitim Programlarımız ile doğayı bilen, yaşamını doğanın sınırlarına göre sürdüren ve koruyan bireyler yetiştirmek isteyen öğretmenlerimize gerekli eğitim araçlarını vermeyi hedefliyoruz. 
 
Uzun yıllardır uygulamakta olduğumuz eğitim programlarımızın içeriğini, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklar için çok daha zengin bir hale getirdik. 
 
Bu programları İş Bankası’nın desteğiyle daha fazla çocuğa ulaştırmayı hedefliyoruz. Tüm çalışmalarımızı bu portal vasıtasıyla tüm öğretmenlerimize ulaştıracağımız için mutluyuz. 
 
Öğretmenlerimiz bu portalda; uzaktan eğitimde, yüz yüze eğitimde, sınıfta, okul bahçesinde ve doğada uygulayabilecekleri eğitim etkinliklerini, eğitici posterleri, filmleri, şarkıları ve çocuk kitaplarını bulabilecekler. 
 
Bu portalın, ekolojik eğitimi önemseyen öğretmenlerimizin desteklenmesi ve öğretmen sayısının artması için itici güç olmasını diliyoruz. Tüm öğretmenlerimizi portalımızı kullanmaya davet ediyoruz” dedi. 
 
 Yalçın: “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çocuklar doğa sevgisi ile büyümeli”
 
Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın da gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çocukların doğa sevgisi ile büyümeleri ve çevre konusunda bilinçli birer birey olarak yetişmelerinin önemine dikkat çekerek, “İçinde yaşadığımız dünyada doğayı ve çevreyi korumak, canlıların yaşam alanlarına zarar vermemek, doğal varlıkları doğru kullanmak için çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren bu bilinci kazandırmalıyız. 
 
Bunda da hemen her alanda olduğu gibi okul sıralarında alınan eğitimin payı büyük. 
 
TEMA Vakfı’nın Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Bankamız desteğiyle hayata geçirdiği Minik TEMA ve Yavru TEMA Eğitim Portalı’nın, öğretmenlerimizin rehberliğinde, çocuklarımızın çevre ve doğa konusundaki duyarlılıklarının artırılmasında önemli katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.