Köy okulları ve anaokulları yüze yüze eğitime başladı

Köy okulları ve anaokulları yüze yüze eğitime başladı Salgın koşullarının hafif seyrettiği veya virüsün hiç görülmediği köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ilçe hıfsızsıha kurullarının kararına bağlı olarak okullar açıldı. 
 

Köylerdeki ilkokul ve ortaokullar ile ilkokul düzeyindeki 6 bin birleştirilmiş sınıfta ve 2 bin 700 anaokulunda haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullara ihtiyaç duydukları dezenfektan, sabun gibi temizlik malzemeleri gönderildi. 
 
Öğretmenler ve öğrenciler arasında en az 1 metre mesafe bırakılacak. Bir sınıfta aynı anda en fazla 15 öğrenci olacak. Sınıf içinde çapraz oturma düzeni kurulacak, öğrencilerden aynı yerlere oturmaları istenecek. 
 
Sınıflarda yüksek sesle etkinlik yapılmayacak. Yüz yüze eğitime katılmak yine velinin isteğine bağlı olacak. Öğretmenlerimize aşı uygulaması çok önemli. 
 
Yüz yüze eğitim verenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığı'na bildirildi. Şubatın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşısı yapılmaya başlanacak.İlk hafta derslere adaptasyon sorunu yaşanabilir 
 
Okullarda pandemi nedeniyle üç hafta süren ara tatil sona erdi ve öğrenciler yeni döneme “merhaba” dedi.
 
İlk haftada derse adaptasyon güçlüklerinin yaşanabileceğini belirten uzmanlar, ders çalışırken planlama yapılmasını ve derslerden sonra konu tekrarı yapılmasının önemine işaret ediyor.NTV

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.