Matematik Uzaktan Eğitim Değerlendirme Raporu

2019-2020 Egitim Öğretim Yılı Ortaokul Matematik Dersi 5.6.7.8. Sınıflar Uzaktan Eğitim Değerlendirme Raporu



 -EBA Canlı matematik dersleri, okul idaresinin tanımladığı gün ve saatlerde, 5. 6. ve 7. sınıflarda müfredata uygun şekilde işlenmiş ve konular yıllık planda olduğu şekilde tamamlanmıştır. 


 -8.sınıflarda ise LGS’nin sadece 1.dönem konularını kapsaması nedeniyle canlı derslerde 1. Dönem konuları tekrar edilmiş, sınava yönelik çalışmalar yapılmış ve soru çözümlerine yer verilmiştir. 

Ağırlıklı olarak deneme çözümleriyle konuları pekiştirmeleri sağlanmıştır. 2. Dönemle ilgili konuları izlemek isteyen öğrenciler TRT EBA Ortaokul TV matematik derslerine yönlendirilmiştir. 

-Öğrenciler bilgiye ulaşma noktasında teknolojiyle daha iç içe olduklarından teknoloji kullanma becerilerinde de önemli artışlar gerçekleşmiştir. 

-Whatsapp programı üzerinden sınıflar bazında oluşturduğumuz gruplara da hem canlı derslerde anlatılan ders notları öğrencilere ulaştırılmış hem de gönderilen soru ve ödevlendirmelerle de bilgi akışı sağlanabilmiştir. 

-Bazı öğrencilerin teknolojiye erişim olanağının düşük seviyede olması, ilgisiz öğrencileri motive etmek gibi nedenlerden dolayı uzaktan eğitim dersleri yüz yüze eğitim kadar etkili olamamaktadır. Özellikle son haftalarda derslere katılımın giderek azalmıştır.


2020 kasım matematik seminer raporunu ise buradan indirebilirsiniz


Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.