LGS 2019 kılavuzu yayınlandı

Ortaöğretime Geçiş Yönergesi, Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayınlandı. 


Merkezî Sınav,tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla belirlenen yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci oturum 09.30’da ve ikincioturum 11.30’da başlayacaktır.

Merkezî Sınav başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmakisteyenler, başvurularını 3-14 Nisan 2019tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacaktır. Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esasalınarak yapılacaktır.

Sınav, iki oturumhâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır.Birinci oturum,50 soruluk sözel alandanoluşacak ve süresi 75 dakika;ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandanoluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerindensorular yöneltilecektir. 


Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.