Zorunlu Ders Saatleri Azalıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında açıkladığı zorunlu derslerin azalmasıyla ilgili çalışmaların detayları netleşmeye başladı. 





Gelişmiş ülkelerdeki ders saatleri incelenerek hazırlanan çalışmada iki formül üzerinde odaklanıldığı öğrenildi. İlk formüle göre, 4 temel ders her öğrenci için zorunlu olarak devam ederken diğer dersler öğrencinin seçimine göre belirlenecek.

İkinci formülde ise 4 temel zorunlu dersin yanı sıra öğrencinin okuduğu okul türüne göre 4 zorunlu dersin daha eklenerek toplamda 8 zorunlu dersin en fazla 20 saat olması, kalan 20 saatlik bölümün ise seçmeli derslerden olması hedefleniyor. 

Her iki formülde de Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ile tarih derslerinin mutlaka öğrencilere verilmesi konusunda uzlaşıldı. 


Türkçe, matematik ve tarih 4'er, din kültürü 2 saat olmak üzere toplamda 14 saat zorunlu eğitimin 4 yıl boyunca tüm öğrencilere verilmesi üzerinde duruluyor. 

36 SAAT SEÇMELİ DERS 

Şu anda öğrenciler haftada toplam 34 saat 16 zorunlu ders alıyorlar. Seçmeli derslerin sayısı 40'ı geçmesine rağmen öğrenci en fazla 5 saatlik ders seçebiliyor. 

Yeni düzenleme hayata geçerse 14 saat zorunlu dersler için planlanırken 36 saat öğrencinin ilgi alanına seçmeli derslerden oluşabilecek. SABAH

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.