Boğaziçi Üniversitesi’nden lise öğrencilerine özel Kış Okulu

Olasılık teorisinden uzay bilimlerine, girişimcilikten programlamaya günümüzün bilgi ihtiyaçları temelinde Boğaziçi Üniversitesi tarafından lise öğrencilerine yönelik tasarlanan ve üniversite deneyimini yaşatmak üzere hayata geçirilen Kış Okulu BOUN 101 Programı’nın 2019 yılı kayıtları başlıyor. 

Boğaziçi Üniversitesi tarafından lise öğrencileri için özel olarak tasarlanan “Boğaziçi Üniversitesi Kış Okulu” programı sınav stresi olmadan, popüler bilimsel konulara yoğunlaşmak, soyutlama, analitik düşünme, soru sorma, problem çözme yetilerini geliştirmeyi hedefliyor. 

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen program, öğrencilere üniversite hayatına yönelik bilgi ve deneyimler kazandırdığı gibi; yeni deneyimler edinme fırsatı tanıyor. 

Programı deneyimleyen lise öğrencileri, sömestr tatilinde, Boğaziçi Üniversitesi Kış Okulu’nda hem bilim alanlarında keşif yapma hem de üniversite hayatı ile tanışma fırsatı yakalayacak. 
Tarih, edebiyat, bilim, fizik, sinema ve ekonomi gibi derslerle içeriği oluşturulan programa erken kayıtla %10 imkânı yakalamak için son tarih 21 Aralık. 

Programa katılımın son tarihi ise 21 Ocak 2019. 28 Ocak’ta başlayacak Kış Okulu programı 5 günde 5 saat boyunca yapılarak öğrencilere sunulan ders listesinden, her gün için belirtilen iki dersten birini tercih ederek, katılmak istedikleri 5 ders için kayıt olabilecekler, program kampüs hayatının da tanıtılması amacıyla haftada bir gün de öğrenci etkinlikleri de düzenlenecek. Arzu edenler için detaylı bilgi www.boun101.boun.edu.tr adresinde yer alıyor. 

BOUN101 KIŞ OKULU 2019 KIŞ PROGRAMI 

Olasılık Teorisi ve İnternetin Matematiği (Serkan Özel) 
Tarih Ne İşe Yarar? (Koray Durak) 
Uzaya Açılmak (İbrahim Semiz)
Nörobilim Beyin-Davranış İlişkisi (Güneş Ünal) 
Eğrileri ve Doğrularıyla Serbest Piyasa Ekonomisi (Güzin Gülsün Akın) 
Kariyer Seçiminde ilk Basamak (Sevgi Kesim)
Girişimcilik Neye Benzer? (Oğuzhan Aygören) 
Arduino ile Nesneleri Programlıyorum* (Atay Özgövde) 
Sinemanın Hayali Dünyaları (Şahan Yatarkalkmaz) 
Aldığımız Gıdalarda Neler Var? (Ediz Taylan/Özge Akdeniz)

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.