O üniversiteden yüzde 10 Meslek Lisesi İndirimi

Eğitimde devamlılığı esas alan Işık Üniversitesi, bünyesindeki Meslek Yüksekokullarına ilgili meslek liselerinden gelen adaylara, bu yıl ek olarak %10 “Meslek Lisesi İndirimi” uygulayacak. 

Işık Üniversitesi’nin Maslak Kampüsü’nde eğitim ve öğretime devam eden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu’nda toplam 12 program bulunuyor. 

İlgili meslek lisesinden gelen öğrencileri teşvik etmek amacı ile Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin aldığı karar doğrultusunda bu programlara sınav sonucunda kayıt olan öğrencilere YÖK bursuna ek olarak %10 daha indirim yapılacak. 

İndirim yapılacak programlar,ÖSYM’nin tercih kılavuzunda meslek lisesi mezunlarına ek puan verilen programları kapsıyor. 
İndirimler hakkında bilgi veren Işık Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Levent İncedere, “Bu yıl Sağlık Meslek Lisesi mezunları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda, Güzel Sanatlar Lisesi ile Mesleki ve Teknik Lise mezunları da Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenciler ilgili programlarda ek %10’luk indirimle eğitim görecek. 

Dolayısıyla meslek lisesi öğrencilerinin hem ek puanla hem de Işık Üniversitesi tarafından verilen yüzde 10 indirim desteği ile ön lisans programlarını tercih ettiklerinde, liseden başlayarak eğitimini aldıkları mesleğe daha kolay ulaşmaları desteklenmiş olacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.