Aydın Doğan Vakfı, Başarılı Kızları Datça'da Buluşturuyor

Genç kızlara her daim destek olmak amacıyla faaliyetlerine devam eden Aydın Doğan Vakfı,Genç Liderler Yaz Kampı’nın ikincisini bu sene Datça’da, Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nde gerçekleştiriyor. 

12-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen kampta vakfın bursiyeri olan25 genç kız;liderlik, proje geliştirme, kişisel gelişim eğitimleri, sanatsal ve sportif faaliyetleri içeren atölyelerle keyifli vakit geçirirken kendilerini geliştirme fırsatı da buluyor. 

Kız çocuklarının eğitimi odağında çeşitli çalışmalar yürüten Aydın Doğan Vakfı, Türkiye’nin pek çok ilindenkız öğrencilereverdiği burslarla eğitimlerine maddi yardım sağlamakla birlikte,kişisel gelişimlerine de destek olacak etkinliklere de imza atmaya devam ediyor. 

Vakfın bu amaçla hayata geçirdiği çalışmalardan biri olan “Genç Liderler Yaz Kampı”, 25 başarılı kız öğrencinin katılımıyla Datça’da düzenleniyor. 

Başarılı kızların altı gün süresince güne yoga ile başlayarak çeşitli sanatsal ve sportif faaliyetlere katılma fırsatı buldukları kampta, ayrıca öğrencilerin güçlü ve zayıf yanlarını keşfederek sorunlarla baş etme yöntemleri üzerine konuşacakları ‘Liderlik’; Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunun ele alınacağı ‘Proje Geliştirme’ ve gençlerin ihtiyaç duyduğu alanlar göz önüne alınarak hazırlanan ‘Kişisel Gelişim’ atölyeleri düzenleniyor. 


Kampa katılan genç kızlar, Kodluyoruz Derneği tarafından teknoloji eğitimi, Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği sorumlularından Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri eğitimi, alanında uzman kişilerden CV hazırlama, mülakat ve sunum teknikleri, etkili iletişim seminerlerinin yanı sıra sanatla iç içe bir ortamda el sanatları eğitimlerine de katılıyorlar. 

 Kişisel gelişim ve kariyer konularında önemli eğitim ve atölyelere katılacak başarılı kızlar aynı zamanda Datça’nın en güzel koylarını da keşfetme fırsatı buluyor.  

“Sen de Yapabilirsin” ile başarıya devam 
Genç Liderler Yaz Kampı’na 2017 yılında katılan genç kızların girişimiyle başlatılan “Sen de Yapabilirsin” sosyal sorumluluk projesi bu yıl da devam ediyor. 

Geçtiğimiz sene kampa katılan genç kızlar, Aydın Doğan Vakfı’nın desteğiyle,Gümüşhane Şiran Aydın Doğan Kız Öğrenci yurdunu ziyaret ederek, lise öğrencisi kızların özgüven kazanmalarına destek olmuştu. 
Bu yıl ise, geçen yıl yurt ziyaretlerini gerçekleştiren kızlar, gezi boyunca yurtlardaki lise öğrencisi kızlardan aldıkları izlenimleri Genç Liderler Yaz Kampı’na katılan diğer arkadaşlarıyla paylaşıyor. 

Bu proje ile başarılı kızlar, yurtlarda kalan lise öğrencisi kızlara yine Aydın Doğan Vakfı’nın desteğiyle daha fazla ziyaret gerçekleştirerek, gelecekte başarılı olmaları için destek sağlamayı hedefliyor.  

Geleceğin Güçlü Kadınlarına Yatırım Yapıyor 
Okuyan kızların eğitim hayatının her aşamasında onlara destek olmayı hedefleyen Aydın Doğan Vakfı,üniversitelerin mühendislik ve hukuk fakültelerini yüksek puanla kazanan başarılı lisans öğrencileri ile BBOG yurtlarında kalmış ve üniversite giriş sınavında lisans bölümlerine yerleşmeye hak kazanmış kız öğrencilere burs desteği sağlıyor. 

Vakıf aynı zamandabursiyeri olan kız öğrencilerin kişisel gelişimlerine de destek olmak, onların vizyonunu geliştirmek ve iş hayatından örnekleri deneyimlemelerini sağlamak amacıyla Mentorluk Programı yürütüyor. 

Program kapsamında bursiyerler, Doğan Grubu yöneticileri ile bir araya gelerek onların deneyimlerinden faydalanma ve bu doğrultuda kariyer planlarını şekillendirebilme fırsatı buluyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.