Tatilde Çocuklarınızı Dijital tehlikelerden Koruyun

Karne zamanı geldi, öğrenciler için 3 aylık yaz tatili 8 Haziran itibariyle başlıyor. 

Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan BitdefenderAntivirüs, tatillerinin önemli bir kısmını internete bağlı cihazların başında geçiren çocukların karşılaşabilecekleri dijital tehlikeler konusunda ebeveynleri uyarıyor. 

Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, çocukların yaz boyunca dijital tehlikelerden korunması için 6 önemli tavsiyede bulundu. Çocuklar için yaz tatili 8 haziran itibariyle başlıyor. 


Yazın keyfini çıkarmak isteyen çocuklar tatillerin büyük bir bölümünü bilgisayar, tablet ve akıllı telefon gibi teknolojik cihazların başında geçirecek. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs, ebeveynleri, huzurlu bir yaz tatili için dijital güvenliği elden bırakmamaları konusunda uyarıyor. 

Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, çocukların yaz boyunca dijital tehlikelerden korunması için 6 önemli tavsiyede bulunuyor. 

1. Kontrolü elden bırakmayın. Çocuğunuzun internet geçmişine ara sıra göz atın. Yaşına uygun olmayan bir içeriğe maruz kalıp kalmadığına dikkat edin. 

2. Endişelerinizi açıkça paylaşın ve uyarın. Çocuğunuza bilgisayar, tablet ve akıllı telefon kullanımı ile ilgili kurallar koyun ve onlarla nelerden endişelendiğiniz hakkında konuşun. Neye izin verip neye vermediğinizi ve sebeplerini açıklayın. Çocuğunuzu müstehcenlik ve saldırganlık içeren spam mesajlar, anlık mesajlar ve e-postaları cevaplamaması konusunda uyarın. 

3. Uygulamalara dikkat edin. Çocuğunuza mobil uygulamalar indirirken dikkatli olması konusunda öğüt verin. Uygulamaların bazıları saldırgan reklam yazılımları ve ücretli hatlara mesaj gönderen kötü amaçlı yazılımlar içeriyor olabilir. 

Oyunları ve uygulamaları sadece Google Play ve AppStore gibi resmi uygulama mağazalarından indirin. Bilinçsiz uygulama içi satın almalar yapmalarını önleyin. 

4. Gizlilik ayarlarını birlikte düzenleyin. Çocuğunuz sosyal medyada hesap oluştururken, gizlilik ayarları için ona yardımcı olun ve maruz kalacağı içerikleri kısıtlamak konusunda teşvik edin. Çocuğunuzun hangi sosyal medya sitelerini kullandığını bilin ve çevrimiçi arkadaşlarını gerçek hayatta da tanıdığınızdan emin olun. 

5. Cihazlardaki kameralara izinsiz erişilmediğinden emin olun. Uygulama izinleri konusunda temkinli olun. Örneğin, bir el feneri uygulamasının, kameraya asla erişmesi gerekmez. Kameraya erişmek isteyen uygulamaların izinlerini kontrol edin ve güvenilir olup olmadıklarını araştırın. 

Global güvenlik yazılımı şirketi Bitdefender Antüvirüs’ün “Web Kamerası Koruma” özelliği, bilgisayarınızın veya dizüstü bilgisayarınızın sahte uygulamalar tarafından kötüye kullanılıp kullanılmadığını tanımlar ve sizi, mahremiyetinizi ele geçirmeye çalışan siber suçlulardan korur. 

6. Ebeveyn Kontrolü içeren bir güvenlik yazılımı kullanın. Çocuğunuzun çevrimiçi aktivitelerini izleyebileceğiniz Ebeveyn Kontrolü içeren bir güvenlik çözümü edinin. Bitdefender Ebeveyn Kontrolü, uygunsuz içerikleri engeller, internet erişimini belli saatlerle kısıtlar ve ebeveynlere çocuklarının çevrimiçi aktivitelerini uzaktan görüntüleme imkanı sunar. 

Bitdefender Internet Security ve Bitdefender Total Securityürünlerinin içerisinde yer alan Bitdefender Ebeveyn Kontrolü aynı zamanda bağımsız bir uygulama olarak da mevcuttur.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.