LGS tercihlerinde bunlara dikkat edin

TEOG'un kaldırılmasının ardından bu yıl ilk defa uygulanan Liselere Giriş Sınavı'nın sonuçları 26 Haziran salı günü öğleden sonra 16 yayınlandı.
Akşam 23 civarında ise MEB, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercih ve yerleştirme kılavuzunu yayınlandı.
 

PEKİ LGS TERCİHİ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYIZ

Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğ renciler dâhil tüm öğ renciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. 

Hangi durumda merkezi sınavla başvuru alan liselere başvuramazsınınz?

Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler , tercihte bulunamayacaktır.

LGS de kaç okul ve türü tercih edilebilecek ?

Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. 

Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğ renci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir. 

Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleş tirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir . 

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İ mam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir . 

MEB LGS Tercih ve yerleştirme kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.