Ücretli Öğretmenliğe Artık Buradan Başvurulacak

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı il milli eğitim ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ücretli öğretmen alımında ücretli öğretmenlik başvuru sisteminde köklü bir değişikliğe gitti
artık ücretli öğretmenlik başvurularını e-devlet turkiye.gov.tr adresinden almaya başlayacak. E- devlet başvuru sistemine geçen il ilçe milli eğitim müdürlükleri, bu konuda adayların başvuru için müdürlüklere gelmesini önlemiş olacak. 

E-devlet üzerinden başvurular alınıp adaylara mail veya telefon yoluyla ücretli öğretmenlik başvurusunun değerlendirilip ulaşılmaası planlanıyor. 

Yine e-devlet turkiye.gov.tr adresinden giren ücretli öğretmen adaylaru buradan başvuru yapmak istediği branşları seçip, ek dosyaları da yükleyebilecek. 


E- devlet başvuru sistemi ile bakanlık adayların kimlik bilgilerini KPSS puanlarını mernis sistemi ile kontrol edecek. 

E-devlet turkye.gov.tr adresinden başvuru yapan adaylara e devlet başvuru sisteminden 2 seçenek geliyor. Bu seçeneklerden 1. cisi eğitim bilgileri, 2. cisi ise başvuru yapacağı il il ilçe adaylar tercihlerini doldurduktan sonra KAYDET yaparak sisteme ücretli öğretmenlik başvurusunu tamamlamış oluyor.kaynak:mebpersonel.com mebpersonel.com

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.