Her ders için ayrı kurs dönemi başlıyor

Dershanelerin üç yıl önce kapatılmasının ardından faaliyetlerine devam eden özel öğrenci etüt eğitim merkezlerinin dönüşümü tamamlandı. 

Buna göre 1 Temmuz itibarıyla faaliyetlerine son veren etüt eğitim merkezlerinden bin 235'i özel öğretim kurumu oldu. Bu kapsamda 886'sı çeşitli özel kurslara, 294'ü özel öğretim kurslarına, 53'ü özel okula ve 2'si de özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine dönüştü. 

Konuyla ilgili KARAR'a konuşan özel öğretim kursu yetkilileri, kursların yüzde 80'inin ma tematiği seçtiğini söyledi. Eğitim uzmanları ise bu süreçte tek ders üzerinden izin alıp başka derslerden de eğitim veren merdiven altı kurumlara karşı uyardı. 

İstanbul AKAD Özel Ortaöğretim Kurulu yetkilisi Adem Polat, kurum olarak matematik eğitimi verecekleri belirterek şunları kaydetti: "Yeni düzenlemeyle dönüşüm kapsamına alındık. Biz özel ortaöğretim kursu olmayı seçtik. 


Branş olarak da matematiği belirledik. Özel ortaöğretim kursu olmayı seçen kurumların yüzde 80'ini de matematiği seçti. Matematikten sonra İngilizce ve fizik geliyor. Özel okul olmak ise oldukça zor" dedi. 

MERDİVEN ALTI KURUMLARA DİKKAT! 
Bazı kursların, eski sistemde olduğu gibi 5 ders eğitimi verdiklerini söyleyen Kültür Eğitim Kurumları Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal, denetimlerin artırılması gerektiğini kaydetti. 

Ünsal, bazı özel öğretim kurslarının aldıkları izinle farklı adreslerde ayrı ayrı ders verebildiğini belirterek şunları söyledi: "Hiçbir şekilde kuralları dikkate almayıp tek ders veriyoruz diye kayıt yapıp başka dersler veren merdiven altı kurslar olduğunu biliyoruz.." Karar Gazetesi

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.