Çerçevesiz Nokia 9 geliyor

Geçtiğimiz günlerde HMD Global Nokia’nın yeni amiral gemi modeli ile karşımıza çıkmıştı. 

Nokia 8 üst seviye özellikleriyle dikkat çekerken şirket şimdiden bir üst modelin yani Nokia 9 için hazırlıklara başlamış. Çerçevesiz telefonlara yeni bir üye geliyor: Nokia 9

Üst seviye özelliklere sahip olan Nokia 8, daha geleneksel tasarım çizgilerine sahip bir model olarak karşımıza çıktı. Bunun aksine ortaya çıkan Nokia 9 ise günümüzün en dikkat çekici yeniliklerinden olan çerçevesiz bir tasarımla gelecek gibi gözüküyor. 
 
Geçtiğimiz günlerde yapılan lansmanda HMD Global temsilcileri 5.3 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Nokia 8 haricinde kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için daha büyük ekranlı bir modelin geliştirildiğinin de sinyallerini vermişti. 


Ortaya çıkan Nokia 9 görselleri, en aza indirgenmiş çerçevelerle dikkat çekerken sözü edilen “Büyük ekranlı” model için bundan daha iyi bir tasarım olamaz herhalde diye de düşündürüyor. 

Ekran üzerinden parmak izi okuma Teknoloji henüz istenilen kıvama gelmediği için şu aşamada çok tercih edilmezken Nokia 9 modelinde de bu sebepten ötürü parmak izi okuyucusunu yine kullanışlılığı tartışılan arka tarafta görecek gibiyiz. 

Buna ek olarak modelde iris tarayıcı özelliğini görmemizde ihtimaller içerisinde. Çift kameranın kullanıldığını gördüğümüz eskiz çizime ek olarak modelin Snapdragon 835 işlemci ile geleceğini söyleyebiliriz. 

6 veya 8 GB RAM’in yer alması beklenilen modelin depolama alanının ise 128 GB olacağı söyleniyor. Henüz hakkında oldukça kısıtlı bilgilere sahip olduğumuz Nokia 9, ilerleyen günlerde gelecek olan sızıntılarla daha da detaylanacaktır.shiftdelete.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.