MEB BU BRANŞTAN 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu ana sınıfı sistemi için çalışmaya başladı. Masada esnek eğitimi modeli de var yani anasınıfı her okulda her gün olmayabilir. 

Haftalık 10 saatlik bir program ve gezici öğretmen formülü gündemde. Dezavantajlı bölgelerde konteyner sınıflar da seçenekler arasında. 

Zorunlu anasınıfı yaşının 54 aya çekilmesi de değerlendiriliyor. NTV, bakanlığın taslak çalışmasına ulaştı Öğretmen ihtiyacının karşılanması için ise 3 yıl boyunca yapılacak öğretmen alımlarında anasınıfı öğretmen atamalarına daha fazla kontenjan ayrılması planlanıyor. 
Tüm bu atamalar ile 20 bin öğretmenin atamasının yapılamaması durumlarında ise ücretli öğretmenlerden yararlanılması planlanıyor. Ücretli öğretmen alımında 2 yıllık mezunları da değerlendirmeye alınacak. 

Bununla birlikte doğu ve güneydoğu bölgelerinde oluşan güvenlik zaafları nedeni ile tam gün eğitim yerine haftalık 10 saat esnek ders programı uygulanabilecek. Bu bölgelerde gezici öğretmen formülü de devreye sokulabilecek. 

Bina sorunu yaşayan yerlerde ise okullarda okul öncesi eğitimi verilmesini sağlamak amacı ile konteyner sınıflar oluşturulması planlanıyor. Bu kapsamda dezavantajlı bölgelere 336 konteyner gönderilecek. NTV

Blogger tarafından desteklenmektedir.