ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN YÜKSEK LİSANS ZORUNLULUĞU

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç düzenlediği basın toplantısında öğretmen atamaları, eğitim fakültelerinin durumu, öğrenci alımı gibi pek çok hususa değindi. 

Yaptığı konuşmada öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile eşgüdüm içerisinde çalıştıklarını belirten Saraç, öğretmen atamaları konusunda farklı görüşlerin söz konusu olduğunu dile getirdi. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Saraç, öğretmenlerin atanabilmesi için yükseklisans yapma şartının getirilmesi düşüncesini savunduğunu, öğretmen atamalarında tezli yüksek lisans şartının olması gerektiğini belirtti. Öğretmenlerin atanabilmek için tezli yüksek lisans mezunu olma şartının uygulamada nasıl olabileceği ise merak konusu. 
Halihazırda ataması yapılmamış 400 binin üzerinde öğretmen adayı söz konusu iken bu sayının nasıl yüksek lisans sistemine dahil edileceği, bu süreçteki maddi kayıplar ve giderlerin nasıl karşılanacağı belirsizliğini korumakta. 

Her geçen gün farklı bir uygulamaya tabi tutulan öğretmenlerin bu konudaki düşünceleri merak konusu oldu! Öğretmenlerin akademik anlamda kendini geliştirmesi elbette doğaldır ve bunun olması da öğretmenleri memnun eder. 

Ancak bir meslek grubu düşünün ki üniversite mezuniyetinden sonra KPSS Genel Kültür Genel Yetenek, Eğitim, Alan Bilgisi sınavlarına girsin ardından yetmesin bir de mülakata tabi tutulsun, bu da yetmesin adaylık sözlü ve yazılı sınavlarına tabi tutulsun, bu da yetmesin bir de amirleri ve müfettişler tarafından değerlendirilsin; şimdi tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir de yüksek lisans yapma şartı koşulsun!mebpersonel

Blogger tarafından desteklenmektedir.