TEMSADAN ENGELLİLERE BÜYÜK DESTEK

TEMSA DinamİK İnsan Kaynakları Ekibi’nin engelin kariyer için engel olmadığını göstermek için başlattığı “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesi kapsamında düzenlenen “Farkındalık Günü”nde engelliler ve işverenler Adana Hilton’da bir araya geldi. 

TEMSA İnsan Kaynakları Direktörü Erhan Özel: “Toplumsal anlamda, bu farkındalığı Adana’da TEMSA ve İŞKUR olarak başlatmak ve sonrasında toplumsal boyuta taşımak istiyoruz.” 

“Engelli istihdamını en düşük maliyetle ve yasal zorunluluğun dışında değerlendirmemizin zamanı geldi de geçiyor” açıklamasını yapan TEMSA İnsan Kaynakları Direktörü Erhan Özel, projenin sağlam temeller üzerine oturması ve sürdürülebilir olmasının son derece önemli olduğunu söyledi. Dünya nüfusunun yüzde 15’ini, Türkiye nüfusunun ise yüzde 12’sini engellilerin oluşturduğunu belirten Özel, toplum olarak engellilere karşı kayıtsız kalınmaması gerektiğini vurguladı. 

Engelli bireylerin toplum içerisinde eşit yaşama koşullarına sahip olmaları gerektiği gibi, aynı şekilde iş yaşamında da eşit şartlarda değerlendirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Özel, bu konuda “İnsan Kaynakları profesyonellerine” büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti. TEMSA İnsan Kaynakları Direktörü Erhan Özel, “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesi için şunları söyledi:

 “TEMSA ve İŞKUR tarafından başlatılan bu projeyle üniversite 3 ve 4’üncü sınıfta okuyan öğrencilere TEMSA çalışanları tarafından kariyer danışmanlığı yapmak, öğrencilerin iş hayatına daha emin adımlarla başlamaları konusunda destek olmak hedeflenmektedir. 

Projede öğrencilere meslek seçimlerinde yol göstermek, özgeçmiş hazırlarken dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında yardımcı olmak, başarılı mülakat için yol göstermek, kariyerleriyle ilgili konuları rahatlıkla danışacakları bir ortam yaratmak ve çalışan arayan şirketlerle özgeçmişlerinin paylaşımı amaçlanmaktadır. 

Projenin sürdürülebilir olması adına tüm çalışanlarımıza ‘Engellilerle 360 Derece İletişim’ kitabı yazarı ve Engelsizkariyer.com'un kurucusu Mehmet Kızıltaş tarafından “Engellilerle İletişim Eğitimi” düzenleyerek geleceğe sağlam adımlarla hazırlanan TEMSA, 2015 yılında Adana’da İŞKUR tarafından düzenlenen 2015 Adana İstihdam ve İnsan Kaynakları etkinliğinde engelli adaylar için başarılı mülakat teknikleri eğitimi ile fark yarattı.” 

 Her kesimden vatandaşın engelli bireylere karşı sorumlulukları olduğuna vurgulayan Erhan Özel, kamu ve özel sektör kuruluşların engelli istihdamı politikalarını yeniden gözden geçirilmesini ve engellilere birçok alanda olduğu gibi insan kaynakları alanında da daha fazla değer verilmesi gerektiğini belirtti. 

 “Kariyerde Engelleri Kaldırdık Farkındalık Günü” ile bakış açısı değişecek Projenin sağlam temelleri üzerine oturmasının ardından toplumsal boyuta taşıma sürecinde 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftasında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. 

 TEMSA İnsan Kaynakları, Adana İŞKUR İl Müdürlüğü ve Engelsiz Kariyer liderliğinde Çukurova bölgesinde bir ilk olan ve bakış açısının değiştirilmesi amacıyla yürütülen “Kariyerde Engelleri Kaldırdık Farkındalık Günü” organizasyonu 10 Mayıs 2016 tarihinde engellilere uygun ulaşım alanlarına sahip olan Adana Hilton Otelinde gerçekleştirildi. 

Sabancı Grubu Şirketleri “Kariyerde Engelleri Kaldırdık Farkındalık Günü” organizasyonunda fark yarattı Köklü kurumsal kültürünün yanında sosyal sorumluluk projeleri ile her zaman fark yaratan Sabancı Holding şirketleri TEMSA, Brisa, Kordsa Global, TEMSA İş Makinaları, Çimsa, Enerjisa, HiltonSA ve bölgenin önde gelen kuruluşlarının yoğun ilgili gösterdiği bu etkinlik ile birlikte proje toplumsal boyuta taşınma yolunda büyük bir adım atmış oldu. 

9 Mayıs tarihinde İnsan Kaynakları profesyonellerine Engellilerle 360 Derece İletişim kitabı yazarı ve Engelsizkariyer.com'un kurucusu Mehmet Kızıltaş tarafından Başarılı Mülakat Teknikleri eğitimi, organizasyon günü ise İK Profesyoneli ve Kişisel Gelişim Uzmanı Zuhal Karan tarafından “Engelli Adaylar için Başarılı Mülakat Teknikleri” eğitimi organizasyonu gerçekleştirildi. 

Bu eğitimlerle birlikte engelli öğrenciler, iş arayan engelliler ve firma yetkilileri etkinlik günü gerçekleştirilecek olan mülakata yetkin bir şekilde hazırlanmış oldu. 

Engelli öğrenciler ve iş arayan engelli vatandaşlar, etkinliğe katılan kuruluşlar ile birebir görüşüp mülakatlara katılarak, firmalara doğrudan başvuru yapabilme fırsatı yakaladı. Etkinliğe katılanlar, bu etkinliğin geleneksel hale dönüştürülerek her yıl yeniden organize edilmesi yönünde görüşlerini TEMSA İK yetkililere iletti.

 “Engellilerimiz de normal yaşamlarına devam edecek şekilde iş bulabilmeliler” Toplantının açılışında TEMSA ile olan çalışmalarının bu projeyle farklı bir boyuta taşındığını söyleyen İŞKUR il Müdür Yardımcısı Fatih Burhan, “Hayatın akışında engellilerimiz de normal yaşamlarına devam edecek şekilde iş bulabilmeliler, evlerine ekmek götürebilmeliler ve toplumla barışık bir şekilde yaşayabilmeliler. 

Toplumun buna tamamen entegre olması lazım. TEMSA’nın başlatmış olduğu bu çalışmayı daha ileri bir seviyeye taşımak gerekiyor” diye konuştu.

 “Geleceğe bu bakış açısı ile yön verilmeli” “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesi hakkında bilgi veren, TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, insan kaynakları alanında başlatılan bu projenin toplumsal dönüşüm anlamında atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek, “Şirket yönetimlerinin bu konuda göstereceği hassasiyet çok önemlidir. Engelli bireylerin eşit haklara sahip olduğu bilinci, toplumun tüm yaşam alanlarında aynı duyarlılıkla ele alınmalı ve geleceğe bu bakış açısı ile yön verilmelidir” dedi. 

 “Toplumsal olarak engelliler konusunda düne göre çok mesafe kaydedildi” Toplantının açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü toplumsal olarak engelliler konusunda düne göre çok mesafe kaydedildiğini söyledi. Başkan Sözlü, TEMSA’nın ticari bir kaygısı olmadan yaşadığı şehirde böyle bir çalışma yapmasının Adana’da insanca değerlerin yükseleceğinin bir müjdesi olduğunu söyledi. 

Sözlü, “Engellilerle ilgili farkındalığı gelişmiş toplumlar, her anlamda çok mesafe kat etti. Farkındalık artınca buradaki şirket sayısı da katlanarak artacak. Bu farkındalığı arttırmak için çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Böyle güzel çalışmalar sayesinde bizim de işlerimizin kolaylaşacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

 “Daha çok çalışmamız lazım” Açılışta konuşan Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gencer şunları kaydetti: “Engelliler için dünden bu güne birçok çalışma yapıldı. Toplumun her kesiminde bir şeyler fark edildi. Daha çok çalışmamız, bütçe ayırmamız lazım ama hepsinden önemlisi daha çok farkına varmamız lazım. TEMSA’yı bu farkındalık çalışması için tebrik ediyorum. 

Engellilerimizin en büyük sorunlarından olan istihdam sorunun çözümü için katkı veren tüm kurum ve kuruluşları kutluyorum.” Programın ikinci bölümünde engelli öğrenciler, iş arayan engelli vatandaşlar, etkinliğe katılan kuruluşlar ile birebir görüşüp mülakatlara katıldı.

Blogger tarafından desteklenmektedir.