29 NİSAN TATİL Mİ

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre TEOG ikinci dönem sınavları 27 Nisan Çarşamba- 28 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek. 

Şimdi öğrencilerin merakla beklediği soru 29 Nisan Cuma günü tatil olacak mı? Ancak Milli Eğitim Bakanlığın'dan gelen bilgilere göre, 29 Nisan Cuma günü tatil değil. Bazı veliler ise Teog sınavı için Pazartesi ve Salı'nın da tatil edilmesini istiyor. Şuan için beklenen tatil açıklaması yapılmadı. 

 Temel öğretimden ortaöğretime geçiş sınavı(TEOG) için geri sayım başladı. Öğrenciler 27-28 Nisan tarihlerinde ter dökecekler. Çarşamba ve Perşembe günlerine denk gelen sınavın ardından gelen Cuma günü için tatil açıklaması henüz yapılmadı. 

29 NİSAN CUMA OKULLAR TATİL Mİ? 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, TEOG sınavı Çarşamba ve perşembe günlerine rastladı. 8. sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavının yapılacağı gün 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri izinli oluyor. Peki sınava girecek 8. sınıf öğrencileri 29 Nisan Cuma günü tatil yapabilecek mi? Şuan için MEB'den bir tatil açıklaması yapılmadı. 

Teog tatili kaç gün? 2. dönem TEOG sınavı ne zaman? 
29 Nisan okullar tatili mi? Merak edilen soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz. TEOG Sınavı ne zaman? Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin liseye girebilmek için hazırlandıkları TEOG sınavı ilk dönem 25-26 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirildi. 

Öğrenciler ve velileri tarafından merakla beklenen 2. dönem TEOG sınavı 27 - 28 Nisan 2016'da gerçekleştirilecek. Mazereti olan öğrenciler için mazeret sınav tarihleri 14-15 Mayıs 2016. TEOG ikinci dönem sınavı sonuçlarının ise Haziran ayında açıklanması bekleniyor. 

TEOG nedir? 
Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır.  

TEOG Puan hesaplama nasıl yapılacak? 
Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.  

TEOG Sınav saatleri  
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. 

Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak. Ortak sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında; KKTC ve MEB'e bağlı okulların bulunduğu, sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10, 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacak.Haber7

Blogger tarafından desteklenmektedir.