MESLEK LİSESİ AÇANA TEŞVİK MÜJDESİ

Bakan Avcı, ikinci dönemin ilk ders zilini Ankara'da çaldı. Meslek lisesi açan işadamına da teşvik müjdesi verdi 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 18 milyon öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmen için ikinci yarıyıl eğitim öğretim dönemini başlattı. 

Ankara Sanayi Odası (ASO) Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki programa katılan Avcı, sanayi bölgesi dışında meslek lisesi açan işadamına da teşvik müjdesi verdi. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında bakanlığa tahsis edilen 7 milyar 300 milyon kaynağın, 8 milyar 300 milyon liralık kısmının mesleki ve teknik liselere ayrıldığını söyleyen Avcı yeni yasal düzenlemeye ilişkin şu bilgileri verdi. 
İŞADAMINA TEŞVİK 
"Gerçekleştireceğimiz bir yasal düzenlemeyle sadece organize sanayi bölgelerinde açılan okullara değil aynı zamanda dışarıda açılacak mesleki ve teknik lise ve okullara da bu desteği sağlamanın yolunu açmış olacağız. 

Türkiye mesleki ve teknik eğitimde gerçekten sessiz devrim yaşıyor ve bu okul, bu sessiz devrimin en güzel örneklerinden biri. Bu okulda ders zili çalmıyor. Öğrenciler ders programlarını öğretmenleriyle yapıyor." 

ALÇISINA İMZA ATTI 
Avcı, konuşmaların ardından öğrencilere, temsili olarak eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının ilk ders zilini çaldırdı. Tören sonrası da sınıfları ve atölyeleri de gezen Avcı, kolu kırık bir öğrencinin alçısına da imza attı.Sabah

Blogger tarafından desteklenmektedir.