DANIŞMAN ÖĞRETMENLİK İÇİN 10 YIL KRİTERİ

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Yılmaz, şubatta ataması yapılacak 30 bin öğretmene yönelik başlayacak uygulamada, öğretmenlerin görev yerlerine gönderilmeden önce mesleğe hazırlık eğitimleri alacaklarını hatırlatarak, bu eğitimleri gün gün planladıklarını bildirdi. 

Aday öğretmenlerin, atanmalarının ardından birkaç gün sonra mesleğe hazırlık eğitimi için il tercihinde bulunacaklarını belirten Yılmaz, bu öğretmenlerin daha sonra yaptıkları tercihe göre belirlenecek ilde eğitim uygulamaları izleme ve değerlendirme ile çevre uygulamaları sürecine ve hizmet içi eğitim seminerlerine katılacaklarını belirtti. 

 Aday öğretmenlerin mesleki eğitim sürecinde haftanın 3 günü danışman öğretmenlerinin ders anlatımlarını izleyeceğini, ders verme etkinliklerine katılacağını ifade eden Yılmaz, bu sürede danışman öğretmen ile kendi branşlarındaki sınıflara gireceklerini söyledi. 

 Hürriyet'in haberine göre Yılmaz, aday öğretmenlerin, süreç içinde ayrıca farklı branştaki öğretmenlerin ders anlatımlarını da izleme fırsatı bulacağını dile getirerek "Bunun yanında, farklı türden okullardaki dersleri de izleyecekler. Örneğin, atanan aday öğretmen sınıf öğretmeni diyelim. Bu öğretmenimiz, o ildeki bir lisedeki fizik öğretmeninin, matematik öğretmeninin de dersini izleme şansını bulacak" dedi. 
 
Aday öğretmenlerin, haftanın bir gününde de okulun idari faaliyetlerini izleyeceğini anlatan Yılmaz, bu kapsamda, okuldaki müdürün, müdür yardımcılarının, nöbetçi öğretmenlerin işlerini yakından takip edeceklerini, yazışma örnekleri ve mevzuat hakkında bilgilendirileceklerini bildirdi. 

Yılmaz, bu öğretmenlerin haftanın bir gününde de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki iş ve işlemleri izlemelerinin sağlanacağını, ilerleyen dönemde bu süreçlere katkı vermelerine de imkan sağlanacağını söyledi. 

Danışman öğretmenleri komisyonlar belirleyecek 
MEB'in mesleki eğitimlere katılacak danışman öğretmenlerin kriterlerini içeren bir yazısını da illere gönderdiklerini vurgulayan Yılmaz, "Şubattaki 30 bin atama ile başlatılacak uygulama kapsamında, il milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak komisyonların belirleyeceği danışman öğretmenler, kendileri ile ilişkilendirilmiş aday öğretmenlere danışmanlık hizmeti verecek" diye konuştu. 

Yılmaz, danışman öğretmenlerin belirlenmesine ilişkin de şu bilgileri söyledi: "Yazımızda, il milli eğitim müdürlüklerinde danışman öğretmenlerin belirlenmesi için komisyonların kurulmasını istedik. 

Danışman öğretmenler, adaylık süreci dahil en az 10 yıl hizmet süresine sahip öğretmenler arasından ulusal ve uluslararası projelerde koordinatör, danışman ve katılımcı olarak görev almış, sosyal ve kültürel faaliyetlere katkı sağlayan, iletişim becerileri ve temsil yeteneği güçlü, mesleğinde temayüz etmiş öğretmenler arasından bu komisyonlar marifetiyle seçilecek."

Blogger tarafından desteklenmektedir.