MEB MALİYEDEN 25 BİN ÖĞRETMEN İÇİN EK KADRO İSTEYECEK

Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın önceki gün Eskişehir'de öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklama heyecan yarattı. 


Gelecek yıl şubat ayında öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağı sorusuna Bakan Avcı, "Kesin bir açıklama yapmayayım ama değerlendiriyoruz. Yasa gereği senede bir atama yapılabiliyor. Ancak Meclis açıldıktan sonra değerlendirmelerimizi tamamlayıp karar vereceğiz. 

Ama gençlerimizi memnun edeceğimizi tahmin ediyorum" cevabını vermişti. TBMM'den bu yıl 47 bin öğretmen kadrosu alındı. Maliye Bakanlığı da 47 bin atama için MEB'e izin verdi. 15 Eylül'de yaptığı atamalarda kadronun 37 binini kullanan MEB, kalan 10 bin atamayı ise şubatta kullanmayı hedefliyordu. 

Ancak şubatta daha fazla atama yapmak için harekete geçen MEB, ilk adım olarak Maliye Bakanlığı'ndan ek kadro talep edecek. Maliye Bakanlığı'nın şubat ayı için 25-30 bin öğretmen kadrosuna izin vereceği ifade ediliyor. 

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BAŞI ÇEKİYOR 
37 bin öğretmen kadrosuna atanmak için 161 bin 975 kişi başvuruda bulunmuştu. En çok öğretmen alınan alanlar sınıf öğretmenliği, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, ilköğretim matematik, okul öncesi öğretim, Türkçe, özel eğitim, fen bilimleri-fen ve teknoloji, rehberlik, matematik oldu. Şubatta da en çok bu alanlara atama yapılması bekleniyor. Habertürk

Blogger tarafından desteklenmektedir.