OKUL KANTİNLERİNDE GAZLI İÇECEK VE CİPS YASAK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı olarak üç bakanlık bir arada Sağlıklı Kantin uygulaması konusunda çalışmalar yaptığını, uygulamanın bu eğitim öğretim yılında başlayacağını belirterek, "Bir defa gazlı içecekler, cips türü yiyecekler tamamen kantinlerde yasaklanıyor" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Orhangazi ilçesindeki Alitekin İlkokulunu ziyaret ederek, 1/A sınıfında öğrencilerle bir araya geldi. Orhangazi Belediyesi tarafından hazırlatılan eğitim setlerini öğrencilere dağıtan Müezzinoğlu, sınıfta öğrenci sırasına oturarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

"BUGÜNLERİ ÖĞRETMENLERİME BORÇLUYUM" 
Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve ailelerine hayırlı olmasını temenni eden Müezzinoğlu, kendisinin bugün bulunduğu noktayı öğretmenlerime borçlu olduğunu, bu çocukların da yarın ki başarılarında öğretmenlerinin payının çok büyük olacağını söyledi. Müezzinoğlu, ülkenin geleceğinin öğrenciler, gençler ve eğitim camiası olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 

EZBERDEN ÇOK ANALİZ 
 "Güçlü medeni bir ülke olmak istiyorsak merkeze eğitimi almamız lazım. Çocuklarımıza da eğitimde aklını kullanabilen, analiz yapabilen, ezberden daha çok analizlerini geliştirebilen, düşünce üretebilen özgülüğünü ve saygınlığını merkeze alan bir eğitim dönemi temenni ediyorum. 

Gençlere her zaman söylediğim üç kelime, bu ülke insanının çocuklarının gençlerinin öz değerleri, öz saygısı ve öz güveni olmalı. Öğretmenlerimiz de, öğrencilerimiz de bu anlamda özellikle anneler de babalar da evlatlarımıza, çocuklarımıza gençlerimize ne kadar güçlü öz değer, ne kadar güçlü saygı ve öz güven yansıtabilirsek ülkemizin yarınları çok daha çağdaş modern ve medeni olacaktır.

" Sağlık Bakanlığı olarak "sağlıklı birey", "sağlıklı aile" ve "sağlıklı toplum" kavramlarına büyük önem verdiklerine işaret eden Müezzinoğlu, "sağlıklı bireyi" merkeze aldıklarında iki konunun öne çıktığını, bunlardan birincisinin "sağlıklı beslenme", ikincisinin de "hareketli yaşam" olduğunu vurguladı. 

SAĞLIKLI KANTİN UYGULAMASI BAŞLIYOR 
Müezzinoğlu, "Sağlıklı Kantin" uygulamasını hayata geçireceklerine dikkati çekerek, şunları ifade etti: "

ÇOCUKLARA MUTLAKA KAHVALTI ETTİRELİM" 
 "Sağlıklı beslenmede özellikle öğrencilerimiz, kantinlerde bu kültürü yerleştirebilmek adına Sağlıklı Kantin uygulamasını sağlıklı beslenmenin kültüre dönüşmesinin örneklerini buralarda okul kantinlerinde görecekler. Velilerden de annelerden, babalardan da mutfaklarını ve buzdolaplarını sağlıklı beslenmenin kültürüne uygun mutfaklar... 

Özellikle anneler ve aileler, çocukları okula gönderirken mutlaka kahvaltı ettirelim. Kahvaltı en sağlıklı, olmazsa olmaz öğünlerdir. Mutlaka kahvaltı yaptırarak ki, çok şükür zeytini, peyniri, yumurtası, domatesi, biberi, sütü bol olan bir ülkeyiz. Bunlardan çocukların damak tadına göre bir kültüre dönüştürecek ama mutlaka sabah kahvaltısını merkeze alan bir anlayışı, biz de Sağlıklı Kantin uygulamasıyla sağlıklı beslenme kültürünü güçlendirmeye çalışıyoruz." 

SAĞLIKLI KANTİN ALGISINA DESTEK 
Uygulamanın içeriğine de değinen Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Şimdi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı olarak üç bakanlık bir arada bu bağlamda çalışmalar yapıyor. 

Bir defa gazlı içecekler, cips türü yiyecekler tamamen kantinlerde yasaklanıyor. Meyve, ayran, süt, peynir ve bu anlamda yine destek olsun diye sandviçler ama peynirli, domatesli, biberli şeklindeki sandviçler. Özellikle cips türü yiyecekler ve gazlı içeceklerin yasak olmasının, Sağlıklı Kantin algısına güçlü bir katkı sağlayacağına inanıyorum." Bakan Müezzinoğlu, uygulamanın tüm okul kantinlerinde geçerli olacağını da sözlerine ekledi.haber7

Blogger tarafından desteklenmektedir.