BİLGİ ÜNİVERSİTESİ DİJİTAL OYUN TASARIMI LİSANS BÖLÜMÜ AÇILDI

Günden güne çeşitli gelişimler ile birlikte kendini ilerletmekte olan oyun sektörü, çeşitli üniversiteleri de harekete geçirmiş durumda. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi, özellikle son günlerde oldukça popüler hale gelen ve ülkemizde çeşitli hareketlerin başlatıldığı oyun sektörüne, profesyonel ve tecrübeli bireyler kazandırmak için tam olarak dört yıllık lisans programı şeklinde Dijital Oyun Tasarımı Bölümü açıldı. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi, uygulamalı bilimler yüksekokulu bünyesinde yeni açılmış olan bu bölüm, 2015-2016 Akademik Yılı’nda başvuranları alacak. 

LYS Sonuçlarından Sonra Tercih Yapabilecekler! 
Ayrıca öğrenciler, LYS sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra bu programı tercih edebilecekler. Teknolojinin sunmuş olduğu bütün imkanlar, oyun sektörü için son derece faydalı olmakta ve oyun sektörünün en son hızı ile ilerlemesini sağlamakta. 

Daha öncelerinde ise ülkemizde oyun sektörüne yönelik olarak çeşitli çalışmalar yapılmış ve bu çalışmaları çeşitli haber kaynaklarından duymuştunuz. Şimdi ise günümüzde devlet bünyesi olarak son derece kaliteli bir üniversitede oyun sektörüne profesyonel olarak öğrencilerin kazandırılacak olması gelecek açısından özellikle Türk insanı için son derece önemlidir. 

Bilgi Üniversitesi, oyun sektörüne uygun olarak özgün içerikler geliştirecek ve mezun oldukları takdir de uluslar arası oyun sektörünün her adımında kolaylıkla çalışabilecek gençler yetiştirebilmek istemektedir.  

Farklı Üniversitelerde Bölümler Açıyor! 
Benzeri olan bir Lisans Programı olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde faaliyet göstermişti. İpek Üniversitesi de 2015-216 senesinde faaliyet olacak şekilde oyun tasarım bölümü açılacağını duyurmuştu. 

Bu tür bölümlerin hızlı ve kaliteli bir şekilde açılması ve aktif olarak faaliyet göstermesi Türk bireyler açısından son derece önemli bir adımdır. Bu gibi durumlar da teknoloji ve oyunlar ile ilgili çeşitli projeleri olan gençlerin bu tür bölümlere ilgi göstermesi son derece önem arz etmektedir. 

Açılmış olan bu oyun bölümlerine geçiş için kaç puan gerekiyor veya hangi aşamalardan geçmek gerekiyor bu konu ile ilgili elimizde kesin olarak bir bilgi bulunmamaktadır fakat bölüm yeni açılmış olacağı için dudak uçuklatacak puanların istenileceğini beklemiyoruz(kaynak:teknoce)


Blogger tarafından desteklenmektedir.