OKULLAR ERKEN Mİ TATİL EDİLECEK

7 Haziran'daki seçim dolayısıyla okulların bir hafta erken kapanacağı iddialarının bulunduğunu belirten Avcı, "Okullar normal ilan ettiğimiz takvim doğrultusunda 12 Haziran'da tatil olacak. 
Öyle bir şey yapılsa seçim için özel bir planlama yapıldı gibi dedikodular olur. Sanki biz kimin nasıl oy kullanacağını biliyoruz da velileri ona göre yönlendiriyormuşuz gibi. Bunu bile söyleyenler çıkabilir. 

Onun için siz hiç takvimimizi bozmuyoruz" diye konuştu. Avcı, 2010 yılında gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı'ndaki (SBS) kopya iddialarına ilişkin de "Henüz, bize intikal eden bir şey yok. Zaten SBS sorularının bilgisayarında bulunduğu söylenen kişi ÖSYM çalışanı. 

Milli eğitim çalışanı değil ama bizimle bir bağlantıları var mı bakanlık içerisinde bir yuvalanma var mı onlar da araştırılıyor" dedi. Bakan Avcı, Temel Eğitime Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında gerçekleştirilen ortak sınavların sonrasında bir İngilizce sorusunun hatalı olduğu iddiası nedeniyle velilerden itirazlar aldıklarını anımsattı. 

Avcı, bu sene ilk defa başlattıkları uygulamayla ortak sınavlardan sonra EBA üzerinden soruların çözümünü videolu olarak yayınladıklarını söyledi.

Blogger tarafından desteklenmektedir.