ÇİLEKTEN MESLEKİ EĞİTİMİ DESTEKLEYEN ÖRNEK PROJE

Türkiye’nin bebek, çocuk ve genç odası kategorisindeki lider markası Çilek, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon bölümü atölyesini tam donanımlı hale getirdi. 

Atölyenin açılışında konuşan Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Çilek, sektördeki ara eleman ihtiyacını gidermek ve sektöre katkı sağlamak amacıyla desteklerinin süreceğini söyledi. 

Mobilya sektörünün yetişmiş çalışan ihtiyacını karşılamayı amaçlayan Çilek, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu ile yaptığı işbirliği çerçevesinde, tadilatını üstlendiği bin metrekarelik atölyenin 28 Mayıs Perşembe günü açılışını gerçekleştirdi. 

Mobiya ve Dekorasyon alanında donanımlı sistemlere sahip atölyede ayrıca Çilek fabrikasının mevcut üretim modeli olan “Yalın Üretim” uygulanmasına yönelik teknik destek de verilecek. Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon bölümü atölyesinin açılışı sırasında konuşan Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Çilek; “ Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon Bölümünden Çilek’te çalışan 25’den fazla kişi bulunuyor. 
Bu açılışın mobilya meslek yüksek okullarının tercih edilmesinde vesile olacağını düşünüyorum. 2008’de MOSDER ile birlikte içerisinde mobilya dekorasyon bölümü olan 376 meslek lisesinde tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yaptık. Sektörümüzdeki ara eleman açığı tamamlansın diye emek verdik. Bugün bunun meyvelerini yavaşça topluyoruz. İşte bu açılışla da öğrencilerimizin bu sektöre katılmalarını teşvik etmek istiyoruz. Üniversitemize teşekkür ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. 

 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise mobilyacılık sektöründe İnegöl’de 35 bin kişilik istihdam olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: “ Çalışanların hiçbiri asgari ücretle çalışmıyor. Sektör istihdam dostu bir sektör. Biz de mobilya şehrinde mobilyacılıkla ilgili hedefler koymalıyız. Çocuklarımıza mobilya sektörünü sevdiriyor ve mesleği teşvik ediyoruz. 

Bu sayede geçen yıla oranla bu bölümü seçen öğrenci sayısında 3 katı artış yaşandı. “ Mobilya Sektörü İçin Profesyoneller Yetiştirilecek Bebek, çocuk ve genç odası alanında öncü marka Çilek, 2014 yılı itibariyle, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu ile iş birliği yaparak, eğitim gören öğrencileri profesyonel olarak sektöre kazandırmak ve donanımlı olmalarını sağlamak amacıyla, onlara uygulamalı eğitim çalışmaları, atölye imkânı, yaz dönemi stajı gibi birçok alanda katkı sağlıyor. 

 İnegöl MYO Öğrencilerine Çilek Fabrikası’nda AB Standartlarında Staj İmkanı Çilek ve Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 2014 yılında imzalanan protokol kapsamında; İnegöl MYO Mobilya ve Dekorasyon programında nitelikli elemanlar yetiştirilmesi için 4 yıl boyunca 20 öğrenciye burs veriyor. 

Gelişim için en değerli sermayesinin insan kaynağı olduğuna inanan ve bu alanda sürekli yatırım felsefesiyle hareket eden Çilek, İnegöl MYO Mobilya ve Dekorasyon, Makine, Muhasebe ve Dış Ticaret Programlarında öğrenim gören öğrencilere belirlenen kontenjan dahilinde staj olanağı sunuyor. 

Öğrencilere fabrikada eğitim fırsatı da sunan Çilek, 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin endüstriye dayalı uygulamalı “İşyeri Eğitimi I” ve “İşyeri Eğitimi II” derslerini belirlenen kontenjan dahilinde 33.000 si kapalı toplam 212.000 m2’lik alanda AB standartlarında hizmet veren üretim tesislerinde yapabilmeleri için olanak sağlıyor.


Blogger tarafından desteklenmektedir.