4+4+4'ÜN FAYDASINI GÖRECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "4+4+4 düzenlemesinin arkasında yatan temel ilkelerden biri de daha önce farklı uygulanan modeller nedeniyle, mesleki eğitimin çok ciddi hasar görmüş olmasıydı" dedi. 

Avcı, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, oda üyeleriyle sadece seçim dönemlerinde değil, sık sık bir araya geldiklerini ve özellikle eğitimde sanayicileri de doğrudan ilgilendiren düzenlemeler yaptıklarını belirtti. Bakan Avcı, şunları söyledi: 

 "Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda nasıl bir eğitim düzenine ihtiyacımız var? Bununla ilgili önerilerinizi daha önce de konuşmuştuk. 4+4+4 düzenlemesinin arkasında yatan temel ilkelerden biri de daha önce farklı uygulanan modeller nedeniyle mesleki eğitimin çok ciddi hasar görmüş olmasıydı. 

Bu düzenlemeleri yaparken en önemli önceliklerimizden biri de mesleki ve teknik eğitimin yaygınlaştırılması, niteliğinin artırılması ve bu alanda sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri gibi sektörün temsilcileriyle de çok yoğun iş birliğinin sağlanmasıydı. Bununla ilgili attığımız çok güzel adımlar var."

Blogger tarafından desteklenmektedir.