20 MAYISTA OKULLAR TATİL Mİ

19 Mayıs 2015 Salı günü okullar ve devlet kurumları resmi tatilde olacak. MEB'in takvimine göre 20 Mayıs Çarşamba günü okullar açık olacak. 

19 Mayıs Salı günü tatilde olacak okullar; 20 Mayıs Çarşamba günü açık olacak ve öğrenciler ile öğretmenler ders başı yapacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı sonrası 20 Mayıs'ta liselerin tatil olmayacağını, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yapılacağını bildirdi. 

2014-2015 eğitim öğretim yılı için çalışma takvimi, ilgili yönetmelik hükümlerine göre hazırlanıp merkez ve taşra teşkilatlarına duyuruldu. Yönetmelik, "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahali Kuruluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği"ne uygun hazırlandı. Yönetmelikte de "Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs günü, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da karaya çıktığı saat olan 07.00'de başlar ve 00.00'da son bulur" ifadesi yer alıyor. 

Çalışma takviminde 20 Mayıs tatil olarak yer alıyordu. Ancak, Orta Öğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişikliğin ardından, bu konuda da bir düzenlemeye gidildi. Buna göre, 20 Mayıs 2015 çarşamba günü ortaöğretim kurumları için resmi tatil olmayıp eğitim öğretim devam edilecek. Konuya yönelik 81 ilin valiliğine yazı gönderildi. mebpersonel.com

Blogger tarafından desteklenmektedir.