TOYOTA’DAN MESLEKİ TEKNİK EĞİTİME TAM DESTEK

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, öğrencilerin teknik eğitimde gelişen teknolojiyi takip etmeleri, eğitim süreçlerine katkı sağlamaları için araç ve ekipman desteğine devam ediyor. 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, teknik eğitime destek vermek amacıyla 19 ilde, 20 okula 20 adet araç teslim etti. 15 Nisan Çarşamba günü Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye konferans salonunda gerçekleşen törenle, Toyota Otomotiv Sanayi Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer ve şirket üst yönetimi tarafından 15 Endüstri Meslek Lisesi ve 5 üniversite yetkilisine eğitim amaçlı kullanılacak araçlar teslim edildi. 

 Törende konuşma yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer, mesleki teknik eğitim kalitesinin geliştirilmesi amacıyla araç ve ekipman desteğini ulusal çapta yapılan bir faaliyete dönüştürdüklerini belirtti. 

Ana sorumluluk alanı “üretim” olan bir şirket olarak, bu konuda mesleki teknik eğitimlere her zaman destek verdiklerini vurgulayan Özer, “Mesleki teknik eğitim kalitesini artırmaya ve öğrencilerimizin yeni teknolojiyi tanıyıp, daha iyi şartlarda uygulamalı eğitim almaları için verdiğimiz destek, bundan sonra da devam edecek” dedi. 

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Ali Yalçın, törene katılan tüm okullar adına yaptığı konuşmada ise eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı Toyota Otomotiv Sanayi yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederken, “Bu zamana kadar Otomotiv Mühendisliği Lisans Programı’nın hazırlanması, öğrencilerimize staj imkânının sağlanması, araç - gereç tedariki ve teknik gezi gibi konularda desteğini esirgemeyen Toyota Otomotiv Sanayi’nin, eğitim - öğretim faaliyetlerine katkılarının bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi. 

Törenin ardından okullardan gelen idareciler toplu halde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye fabrikasını gezdiler. Öğrencilerin yeni teknoloji ekipmanlar ile pratik eğitim yaparak, bilgi ve becerilerini artırmaları ve bu yolla teknik mesleki eğitimin kalitesinin gelişmesini amaçlayan bu faaliyetlerin üçüncü ayağı 2016 yılında gerçekleşecek. 

 Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin bugüne kadar yaptığı teknik eğitime katkı, 100’ün üzerinde araç, 1.000’e yakın motor ve şanzımandan oluşuyor. Şirket, sosyal sorumluluk anlayışı ve topluma katkı faaliyetleri çerçevesinde uygulamalı teknik eğitimin kalitesinin artmasına katkı konusunda verdiği desteği daha sonraki yıllarda da sürdürecek.

Blogger tarafından desteklenmektedir.