PEUGEOT’DAN ENGELSİZ FİLMLERE SÜRDÜRÜLEBİLİR DESTEK

Peugeot, gerekli koşulların sağlanamaması nedeniyle sinemaya gidemeyen engellilerin önündeki engellerin kalktığı “Ankara Engelsiz Filmler Festivali’ne” üçüncü yılında da destek oluyor 

2013 yılında ilki gerçekleşen, engeli olan ya da olmayan tüm sinemaseverlerin bir arada film izleyebildiği ve 3 senedir Peugeot Türkiye’nin destek verdiği “Ankara Engelsiz Filmler Festivali” 21 – 26 Nisan tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor. 

Gösterim ve etkinliklerin ücretsiz olduğu festival, bu yıl da ortopedik engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olan Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu ile Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Festival'de filmlerin tamamı görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için ise ayrıntılı altyazı ve işaret dili ile sunuluyor. 
Engeli olmayan seyirciler ise kulaklıkla filmleri takip edebiliyor. Tüm Festival mekanları ortopedik engelli sinemaseverlerin erişimine uygun mekanlardan seçiliyor. Festival’de yönetmen ve film ekipleriyle yapılan söyleşiler, atölye çalışmaları işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleştiriliyor. 

Böylece engeli olan ya da olmayan tüm sinemaseverler Festival'i bir arada takip edebiliyorlar. Canlandıranlar Festivaline yeniden destek… Ayrıca, 2011 yılında kurulan ve animasyonla ilgili kişilerin bir arada olduğu Canlandıranlar Derneği tarafından bu yıl 3. kez Canlandıranlar Festivali düzenleniyor. 

23 – 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festival kapsamında yayınlanan Engelsiz film gösterimine Peugeot, 2014 yılında olduğu gibi bu yıl da Engelsiz Yaşam projesi kapsamında destek veriyor. 23 Nisan’da Beyoğlu Sineması’nda gösterilecek olan “Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış” filmi işitme engellilerin de izleyebileceği şekilde betimlenerek gösterilecek. 

Peugeot Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmaya verdiği önem doğrultusunda hayata geçirdiği ve Türkiye için önemli bir kurumsal sosyal sorumluluk çalışması olan “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesi farklı etkinliklerle engelleri aşmaya devam edecek.

Blogger tarafından desteklenmektedir.