YATIRIMLARDAKİ EN BÜYÜK PAY EĞİTİME

Ak Parti hükümeti döneminde yatırımlardaki en büyük payı eğitim alanının aldığını dile getiren Avcı, toplu açılışı yapılan eserlerin içinde en büyük payı okulların pansiyonlarının aldığının en somut örneğine şahitlik yaptıklarını belirtti.

Gaziantep'te gençliğin yoğun olduğunu dile getiren Avcı, kentteki eğitim yatırımlarıyla ilgili şunları söyledi: "Kentin eğitim alanında nereden nereye geldiğimizi hatırlatacağım. Gaziantep'te 2002 yılında 7 anaokulu vardı buna 47 okulu daha ilave ettik ve 54'ye ulaştık. 

Kesintisiz eğitim uygulaması nedeniyle ilkokul ve ortaokullar birlikteydi, 542 temel eğitim vardı. Bugün 823'e yükseldi. İmam hatip ortaokulları 28 şubat sürecinde kapatıldı, bugün Gaziantep'te 29 imam hatip ortaokulu var. 

Gaziantep'te 4 fen lisesi vardı 81 oldu. Sosyal bilimler lisesi yoktu, 2 tane yaptık. Güzel sanatlar ve spor lisesi yoktu, bugün var. İmam hatip lisesi 5'ti, bugün 18. Meslek lisesi 10'du, 46 ekledik, 56 meslek lisesi olan bir kent haline geldik. Bilim sanat merkezi yoktu, şimdi var. 

Pansiyonlar 18'di, bugün kapasiteleri yüksek 22 oldu." 2002 yılının başında 9 bin 400 öğretmenin görev yaptığını anlatan Avcı, "Bu ders yılı başında 19 bin 500 öğretmen göreve başladı. Şubat atamalarında 509 öğretmen daha geldi, 20 bini geçti. 

Bütün bunlar gösteriyor ki, hükümet olarak 10 yıldan beri Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi burada da en büyük yatırım eğitime, gençlere, çocuklara ve öğrencilere yapılıyor" dedi. "Gaziantep'i marka haline getirmek istiyoruz"

Vali Ali Yerlikaya ise 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüdüklerini söyledi. Artık gelişim için ülkeler arası rekabetin yeterli gelmediğini belirten Yerlikaya, artık dünyanın şehirleriyle yarıştığına işaret ederek Gaziantep'i bu anlamda marka haline getirmek istediklerini belirtti. 

Gaziantep'in en rekabetçi dünya şehirleri sıralamasında üst sıralarda yer aldığını anlatan Yerlikaya, "2023 hedefine ulaşmak Gaziantep olarak üzerine düşeni başaracaktır. Bugün 4 milyarlık toplu açılışa konu olan tüm eserler, şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu. MebPersonel

Blogger tarafından desteklenmektedir.