DERSHANE ÖĞRETMENLERİ OKULLARA GEÇİYOR

Dönüşüm teşviki kapsamında dershane öğretmenlerinin devlette istihdamını sağlayacak olan Bakanlık, bu yöndeki çalışmalarına hız verdi. 

Bakanlık, dershane öğretmenlerinin alımını düzenleyenkılavuzu bu ay içinde yayınlamaya hazırlanıyor. Şartları yerine getiren dershane öğretmenleri yeni eğitim öğretim yılında okullara geçecek. 

ÖĞRETMENLİK İÇİN 5 ŞART 
Devlette istihdam edilecek dershane öğretmenlerinde aranan kriterlerden bazılarını Bakanlık yasa ile belirlemişti. 

Bu kapsamda Bakanlık daha önce dershaneden devlete geçmek isteyen öğretmenlerde "1 Ocak 2014 tarihi itibariyle dershanelerde en az 6 yıl (2160 gün) sigortalı çalışma", "Pedagojik formasyon almış olma", "14 Mart 2014 tarihi itibariyle bir dershane ve etüt eğitim merkezinde çalışma", "Herhangi bir kurumdan emeklilik maaşı almama" ve "Bakanlığın yapacağı sözlü sınavdan başarılı olma" şartlarını arayacak. 

BAŞVURU SAYISI ARTIYOR 
Dönüşmek isteyen dershaneler, 1 Eylül 2015 itibarıyla programa dahil olacak ve dönüşmek istemeyenler kapatılacak. Dönüşüm için başvuran dershane sayısı ise hızla artıyor. Türkiye'deki 3 bin 200 dershanenin, bin 700'den fazlası dönüşüm için Bakanlığa başvuru yaptı. Takvim

Blogger tarafından desteklenmektedir.