TEMEL LİSELERE KAÇAK DERSHANE AYARI

Milli Eğitim, temel liselerin sadece lise son öğrencilerine eğitim vererek "kaçak dershane" gibi çalışmasını önlemek için her sınıfa kontenjan zorunluluğu getirdi 

1 Eylül 2015'ten itibaren kapanarak özel okula dönüşecek dershanelerin son günlerde velilere yönelik erken kayıt için 'Üniversiteyi kazanma garantisi veriyoruz. Son yıl üniversiteye hazırlık dersleri yapacağız' şeklindeki kampanyaları Milli Eğitim Bakanlığı'na takıldı. 

MEB, temel lisede dershane hizmeti kampanyasına kontenjan sınırlaması getirdi. Bakanlık, temel liselerin her sınıfına kontenjan sınırlaması getirerek sadece son yıla yönelik hizmet vermelerinin önüne geçti. 

SABAH'a konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci "Şartları uyan ve isteyen her öğrenci temel liseye nakil yapabilir. Temel liseler diğer özel okulların 11 ve 12'nci ınıflarını boşaltacak iddiaları doğru değildir. 

Çünkü temel liseler, her sınıf seviyesinde toplam kontenjanın ancak yüzde 30'u kadar öğrenci alabilecekler. Bu da okul kontenjanının yarısına 9 ve 10'uncu sınıflarda öğrenci anlamına gelir" dedi. 

SEÇMELİ DERSLER UZAKTAN EĞİTİMLE 
Temel liselerin statü olarak diğer ortaöğretim okullarından bir farklılığı bulunmuyor. Temel liseleri diğer okullardan ayıran en önemli özellik zorunlu dersler dışındaki dersleri uzaktan eğitim yoluyla verebilecek olmaları. 

Ayrıca Özel temel liselerde okuyan öğrencilere eğitim öğretim desteği de verilecek. Eğitim öğretim desteğinden yararlanmak isteyen aileler Ağustos ayı içerisinde başvuru yapabilecek. 

TEMEL LİSE KAZANMA GARANTİSİ VEREMEZ 
Özel temel liselerin eğitim programlarında üniversite sınavlarına hazırlık gibi bir amaç bulunmadığına dikkat çekerek, "Bu kurumların üniversiteyi kazandırma garantisi vermeleri mümkün değildir" diye konuştu. sabah

Blogger tarafından desteklenmektedir.