KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK SERTİFİKA PROGRAMI 5 MARTTA BAŞLIYOR

İş dünyasında Kurumsal Sosyal Sorumluluk son 10 yılın en çok tartışılan ve kullanılan tanımlamalardan biri. 

Bu alandaki gelişmeleri öğrenmek, gelecek trendleri yakalamak, iş dünyasında KSS’nin geçirdiği ve geçireceği evrimleri öğrenerek gelecek için pozisyon alabilmek istiyorsanız kaçırmamınız gereken bir sertifika programı. 

Programın hedefi nedir? 
İş hayatında KSS’yi şirket ve toplum için ortak bir değer yaratacak konumlamanın gerçekleştirilmesi KSS ile ilgilenen yöneticiler için aşılması gereken pratik sorunlar için çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Yönteminiz nedir? Her program öncesinde katılımcılara okuma materyali sağlanacak, her başlık dahilinde sunumlar dışında vaka çalışmaları – dış konuşmacılar ya da grup çalışmaları da – gerçekleştirilecektir. 

Ne kazanacağım? 
Programın sonunda katılımcılar, KSS konusundaki trendler hakkında bilgiye sahip olacak, şirketlerinde proje uygulamak için gerekli becerilerini geliştirecek, vaka çalışmaları ile kendi planlamalarını daha efektif şekilde hazırlama imkanlarına sahip olacaktır. Kimler katılmalı? Şirketlerde KSS projesi yöneten, yönetmek isteyen tüm yöneticiler, KSS konusunda kariyer planlayan profesyoneller. Takvim 

 1. Hayırseverlikten Ortak Değer Yaratma Süreci Kurumsal Sosyal Sorumluluk sadece bir hayırseverlik, iyi bir iş yapma bilinci değil şirketler ve toplum için değer yaratacak bir iş süreci olarak konumlanmaktadır. Ders öncesinde özellikle okuması gereken HBR makalesi üzerinden vaka çalışmaları ile incelenecektir. 

 2. Güncel Küresel Sorunlar Yoksulluk, Girişimcilik, Sağlık, Şehirleşme gibi güncel küresel sorunlar şirketleri ve kalkınma ajandasını nasıl etkiliyor? Şirketler sorunları nasıl belirlemeli? İDEMA Kalkınma Ajansı yönetici ortağı Dr. Ali Ercan Özgür’ünde katılacağı derste KSS projesi için hangi konuların neden olmazsa olmaz olarak değerlendirilmesi gerekliliği aktarılacaktır. 

 3. A’dan Z’ye KSS Araçları Çalışan gönüllüğü, sponsorluk faaliyetleri, sivil toplum kuruluşları, raporlar, standartlar vb. çalışmalar ile ilgili örnekler verilecektir. 

4. Proje Yönetiminden Sosyal Paydaş Yönetimine Kurumsal sosyal sorumluluğun temeli olan sosyal paydaş yönetiminin temelleri, hedefleri, analizi farklı sektörlerden iyi örnekler ile paylaşılacaktır. Google STK akademi örneği Google Kamu ile İlişkiler Müdürü Pelin Kuzey’in katılımı ile incelenecektir. 

 5. Rapor Yayınlamak Yeterli Mi? Derste KSS/Sürdürülebilirlik raporlarının hazırlanma süreçleri, işlevi, raporların tarihçesi ve eleştirileri ele alınacaktır. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kurucuları ile de hikâye anlatımı konusundaki alternatif yöntemler paylaşılacaktır. 

 6. KSS İletişimini Kurgulamak Kurumsal sosyal sorumluluk sadece iletişim için yapılmamalı. Ama bu iletişimi hiç yapılmamalı mı demek? Kurumsal sosyal sorumluluğun iletişimi konusunda Meslek Lisesi Memleket Meselesi Programı örnekleri Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Aylin Gezgüç tarafından paylaşılacaktır. 

7. KSS Yöneticisinde olması gereken özellikler KSS Yöneticisi neyi nasıl yapmalı? Ne tür yetkinliklerini güçlendirmeli? sorularına yanıt arayacağımız bölümde Amrop Türkiye Yönetici ortağı Yeşim Toduk’un önerileriyle bizlere yön verecektir. Program ; 05 -26 Mart 2015 tarihleri arasında, toplam 4 hafta boyunca, her Salı ve Perşembe günleri saat 18:00 – 21:00 arasında gerçekleşecektir. Program Ücreti: 1250 TL + KDV (%8) 
Detaylı bilgi için tıklayınız

Blogger tarafından desteklenmektedir.