JEAN MONNET BURSU İLE HAYALİNİZDEKİ GELECEK AVRUPA SİZİ BEKLİYOR

Jean Monnet Burs Programı ile Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış personel sayısının artırılması ve müktesebatın etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulması amaçlanıyor. 

Jean Monnet Burs Programı ile 1990 yılından bugüne kadar yaklaşık 1500 bursiyer 16 farklı AB üyesi ülkede eğitim görme fırsatı yakaladı. Önümüzdeki yıl da 170 kişi AB üyesi ülkelerde akademik çalışma yapma fırsatı yakalayacak. Bursiyerlere yaklaşık 6,6 milyon avro destek verilecek. 

Programdan kamu personeli, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu çalışanları ile üniversite personeli ve öğrencileri faydalanabiliyor. Avrupa’da Değişecek Geleceğiniz İçin Her Şey Düşünüldü! Bursiyerler en az 3, en fazla 12 aylık dönemlerde AB üyesi ülkelerdeki bir üniversitede veya üniversiteye eş değer bir kuruluşta yüksek lisans eğitimi alıyor veya araştırma programlarına katılabiliyorlar. 

Jean Monnet Burs Programı kapsamında bursiyerlerin okul ücretlerinden konaklamasına, iletişimden yerel ulaşımlarına kültürel faaliyetlerden yeme-içme masraflarına kadar tüm giderleri karşılanıyor. Ayrıca bir defaya mahsus vize-pasaport, eğitim materyali, seyahat, çalışma ziyareti, yerel makamlara kayıt, sağlık ve sigorta ile her türlü vergi ve benzeri masraflar için kullanılmak üzere sabit ödenek de verilecek olan bursa dahil. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da bir Jean Monnet Bursiyeri Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da 1993 – 1995 Jean Monnet bursiyeriydi ve London School of Economics’te “Çevre Ekonomisi ve Sürdürülebilir Kalkınma” çalışmıştı. Jean Monnet Bursu Programı’na ilişkin detaylı bilgi www.jeanmonnet.org.tr internet adresinde yer alıyor.STAR

Blogger tarafından desteklenmektedir.