TRAFİKTE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Ulaştırma Bakanlığı’nın koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde ve TÜVTURK’ün desteği ile hayata geçirilen “Trafikte Sorumluluk Hareketi”nin ikinci ayağı start aldı. “Sorumlu Vatandaş Hareketi” isimli ikinci ayakta Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezleri’nde ve üniversitelerde trafik eğitimi verilecek.

Projenin ilk adımı olan “Güvenli Taşıt Hareketi”nde, ticari araç sürücülerinin eğitimi hedef alınmış ve stresle başa çıkmadan, araç bakımına kadar birçok konuda eğitim verilmişti. Hareketin üniversite öğrencilerini ve halkı bilgilendirmeyi hedefleyen ikinci adımı olan Sorumlu Vatandaş Hareketi’nin ilk eğitimleri, 30 Kasım’da İstanbul’daki Halk Eğitim merkezlerinde başladı. Boğaziçi Üniversitesi’nde 1 Aralık’ta başlayan ve Aralık ayı boyunca devam edecek seminerde de üniversite öğrencileri trafikte can güvenliği konusunda bilgilendirilecek.

T.C. Ulaştırma Bakanlığı’nın koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde ve TÜVTURK’ün desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi, kısa zamanda pek çok çalışma gerçekleştirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından geçen Mayıs ayında tanıtılan ve bu hareketin ilk ayağı olan “Güvenli Taşıt Hareketi”nde, şoför odaları ve dernekleriyle yapılan projelerle araç bakımının, muayenesinin yani araç güvenliğinin ne kadar önemli olduğu anlatıldı. Stresle başa çıkmadan, alkolün etkilerine kadar birçok farklı bilginin paylaşıldığı bu eğitimlere binlerce sürücü ve şoför katıldı. Projenin ikinci ayağı “Sorumlu Vatandaş Hareketi”ne de İstanbul’da start verildi. Bu hareket, “Trafikte Can Güvenliği” konusunda bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.

Önce eğitmenler eğitilecek
Bu kapsamda verilecek eğitimler için iki hedef grup ve mecra belirlendi: Halk Eğitim Merkezleri ve üniversite öğrencileri. Halk Eğitimi Merkezleri öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilecek seminerler, Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile TÜVTURK Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş. işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülüyor. Bu seminerlerde ilk etapta öğretmenlere ve usta öğreticilere, kazadan korunma, trafik işaretlerinin kazayı önlemedeki katkısı, araç güvenliği, sorumluluğun bireye çekilmesi, trafik kurallarının günlük hayatta kullanımı gibi konularda eğitim verilecek. Onlar da aldıkları bilgiyi projeye özgü araçlarla kendi sınıflarındaki kursiyerlere aktaracak, böylelikle proje hedefleri çok daha geniş kitlelere ulaşabilecek. Bu etapla ilgili ilk eğitim 30 Kasım’da İstanbul’da başladı. Eğitimler Aralık ayı Ankara, Antalya, Bursa, Erzincan, İzmir, Kayseri, Mersin ve Van’da da devam edecek.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.