MEB 2010 da 40 bin öğretmen alacak

Sözleşmeli öğretmen uygulamasına karşı olduğunu belirten Nimet Çubukçu, bu öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusundaki yasa tasarısı hazırlığını, Maliye Bakanlığı ve Personel Genel Müdürlüğüne gönderdiğini söyledi.

Bu süre içinde sözleşmeli değil, kadrolu öğretmen taleplerinin olacağını belirten Çubukçu, ''2010 yılı içinde atamayı düşündüğümüz kadro sayısı 40 bin'' dedi. Çubukçu, kasım ayında kadro ataması için Maliye Bakanlığı ile görüşmelerinin sürdüğünü, bu ay içinde de öğretmen atamalarının yapılacağını bildirdi.

Genel liselerin durumuna da değinen Çubukçu, bu liselerin kalitelerinin artırılması için, kademeli olarak Anadolu lisesi statüsüne dönüştürülme çabasının devam ettiğini söyledi.

Yatırımları planlarken ayrımcı bir tutum içinde olmadıklarını belirten Çubukçu, derslik ve öğretmen sayısı itibariyle Şırnak ile batıdaki iller arasında bir fark olmadığını söyledi.

Çubukçu, okullarda Atatürkçülük ile ilgili ifadeler azaltılmadığını, bu konuda 1998 yılında Talim Terbiye Kurulunun kabul ettiği içeriğin aynen devam ettirildiğini, hatta bu konudaki ifadelerin artırıldığını söyledi.

Bakan Çubukçu, İş-Kur ile yapılan protokol çerçevesinde okullara eleman tahsisinin sağlandığını, buna ek olarak sözleşmeli pozisyonda 4-C kapsamında 10 bin personel alımı için Maliye Bakanlığından talepte bulunduklarını bildirdi.haber7

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.