Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu kurulması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de sivil havacılığı geliştirme amacında olduklarını söyledi.

Bu nedenle, OMÜ bünyesinde Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu kurulması için senatodan karar çıktığını belirten Kolbakır, şunları kaydetti:
"Türkiye’de havacılık sektörü sürekli gelişen ve önem kazanan bir alan. Bu nedenle böyle bir çalışma başlattık. 4 yıllı eğitim verecek olan sivil havacılık yüksekokulunda pilotaj eğitimi, uçak yakım ve bakımı, havacılık alt
yapı hizmetleri gibi bölümleri olacak."

Kolbakır, söz konusu okulun 19 Mayıs ilçesindeki Engiz Havaalanı yanındaki uygun bir alana ya da Samsun-Çarşamba Uluslararası Havaalanı yakınında bir yere kurmayı planladıklarını da ifade etti.

OMÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması için YÖK ve Bakanlar Kurulu onaylarının kaldığını belirten Kolbakır, en kısa süre içinde okulun açılmasının planlandığını bildirdi.milliyet egitim

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.