Ücretsiz internet dershanesi açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir ilke imza atan Dershanet.org projesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ücretsiz eğitim olanağı sağlamasının yanı sıra bu sene içeriği genişletti ve KPSS hizmeti de vermeye başladı.

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren dershanet.org; site içeriği ve yeni arayüzüyle, hizmet kalitesini artırarak 5 Kasım 2008 tarihi itibariyle eğitim platformunda yerini aldı.

Dersh@net'in içeriğinde bu sene bir çok yenilik göze çarpıyor. İBB ve kültür Dersaneleri işbirliği ile hayata geçirilen proje gerek SBS gerek ÖSS ve içeriğe yeni eklenen KPSS deneme sınavları ile eğitim alanında her kesime hizmet olanağı sunuyor.

Geçen yıl açılışı yapılan dershanet.org sitesinin içeriği genişletildi. Geçen yıldan daha fazla deneme sınavlarının yayınlanacağı siteye bu yıl KPSS denemeleri ile rehberlik bölümü eklendi. Sitede öğrenciler ayrıca birbirleriyle de yarışabilecek, öğrenirken eğlenceli vakit de geçirebilecekler.

Tamamen ücretsiz olan proje kapsamında konu anlatımları, testler, animasyonlar ve video anlatımlı derslerin yanı sıra Rehber Uzmanlarının desteği de söz konusu. Dershanet.org sitesinin bilinçli bir gelecek için ‘Veli Rehberi ve Çoklu Zeka Sistemini’ içeriğine ekleyerek eğitimde profesyonelliği de amaçladığı belirtildi. .

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Sosyal, kültürel ve bireysel boyutları aynı anda içinde bulunduran eğitim, yaşadığı toplumda etkin ve çağın gereksinimlerine bireyler yetiştirebilmenin tek yoludur." dedi

TOPBAŞ: GELECEĞE BAKAN BİREYLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Gençlere,eğitimciler ve velilere seslelen Topbaş, "Dershanet.org Gelişen İçeriğiyle Ücretsiz Dersane Hizmeti Vermeye Devam Ediyor. Sosyal, kültürel ve bireysel boyutları aynı anda içinde bulunduran eğitim, yaşadığı toplumda etkin ve çağın gereksinimlerine uygun bireyler yetiştirebilmenin tek yoludur. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin nitelikli ve geleceğe güvenle bakabilen bireyler olarak hayata atılabilmesi için eğitim alanında yeni yatırımlar yapıyor, kaliteli eğitime tam destek veriyoruz.

Bu bağlamda ÖSS, 8. sınıf SBS ve KPSS’ye hazırlanan siz değerli gençlerin ücretsiz olarak dershane hizmeti sunuyoruz. Ayrıca öğretmen, rehber ve velilerimizin de mutlaka yararlanması gereken ÖSS Rehberi, SBS Rehberi, Veli Rehberi, Çoklu Zeka Rehberi başlıklı bölümlerde ve köşe yazılarında başta rehberlik ve psikolojik danışmanlık olmak üzere eğitim ve öğretimle ilgili konular ele alınacaktır. Bu projenin size faydalı olmasını umuyor ve derslerinizde başarılar diliyorum" dedi.

BİLİNÇLİ YAKLAŞIM İSTEYEN VELİLERE BİR KATKI HİZMETİ

Kültür Dersaneleri Genel Müdürü Ahmet Said Yurtseven de bu projenin dersaneye gidemeyen ya da gidip te farklı kaynaklardan da yararlanmak isteyen öğrencilerle, çocuklarının eğitimine bilinçli bir şekilde yaklaşmak isteyen velilere yönelik olduğunu belirtti. Yurtseven, Kültür Dersaneleri olarak dershanet projesini eğitim alanında sosyal bir proje olarak gördüklerini söyledi ve "Kültür Dersaneleri her zaman sosyal porjelerinin arkasında olmuştur ve olmaya da devam edecektir" dedi.

DERSH@NET'TE NELER VAR?

Kültür ÖSS Dergileri Genel Yayın Yönetmeni Ali Rıza Bayzan ise yaptığı açıklamada "Dershanet, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Kadir Topbaş’ın sosyal belediyecilik vizyonunun bir ürünüdür. Dershanet’in içeriği, Kültür Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sn Ahmet Said Yurtseven tarafından öğrenciler arasında fırsat eşitliğine katkıda bulunmak için hizmet bilinci ile hazırlatılmaktadır. İçerik Kültür Dershaneleri, Kültür Yayıncılık, Eğitim Online ve Kültür Akademi’nin seçkin kadroları tarafından hazırlanmaktadır" dedi.

Dershanet’te neler yer alacaktır?

Üniversiteye hazırlık bölümünde,

Sesli ve görüntülü ders anlatımı,
konu anlatımı metinleri,
konu testleri,
deneme sınavları yer almaktadır.

8. sınıf SBS’ye hazırlık bölümünde,

konu anlatımı metinleri,
konu testleri,
deneme sınavları
yer almaktadır.

KPSS’ye hazırlık bölümünde,
Lisans mezunları için, KPSS deneme sınavları yer alacaktır.

Eğitim Bilimleriyle ilgili 10 adet deneme,
Genel Yetenekle ilgili 10 adet deneme,
Genel Kültürle ilgili 7 adet deneme

Köşe Yazıları Bölümü
Köşe yazılarında rehberlik ve psikolojik danışmanlık başta olmak üzere eğitim-öğretimle ilgili konular haftalık periyotlarla ele alınacaktır.

Çoklu Zekâ Sistemi
Bu bölümde Çoklu Zekâ Envanteri’nin yanı sıra Çoklu Zekâ Kuramı ile ilgili dosyalar yer alacaktır. Bu bölümde yer alan envanterin Türkiye’nin ilk online Çoklu Zekâ Envanteri olduğunu da belirtmeliyiz.

Bilgi Yarışması Bölümü
Bilgi Yarışması bölümünde Öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini amaçlanmaktadır. Yarışmadaki sorular, ÖSS ve SBS hazırlık programlarında yer alan test sorularından seçilmektedir.

Güncelleme Periyodu
Konular ve testler, aylık periyotlarla Dershanet’te yar alacaktır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlıkla ilgili konular da zamanı geldikçe işlenecektir. Böylece Dershanet sürekli güncellenen dinamik bir eğitim merkezi olarak hizmet verecektir.

(www.sariyersentez.com)

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.