2009 Eğitime Hazırlık Ödeneği Belli Oldu

Öğretim yılına hazırlık ödeneği´ öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olan ve fiilen öğretmenlik yapanlara veriliyor. Ödenekten okul müdür ve yardımcıları ile cezaevi okullarında çalışan öğretmenler de yararlanıyor.

Eğitim sendikaları ve öğretmenler geçen yıl 475 YTL olan ödeneği yetersiz bulurken, yardımın en az bir maaş tutarında olmasını istiyorlardı.

Kırtasiye yardımı geçen yıl bütçe kanunu ile 475 YTL´ye çıkarılırken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, paranın okullar açılmadan öğretmenlere ödenmesi talimatı vermişti. Peki bu yıl bu ücret ne kadar oldu ve ne zaman öğretmenlere ödeme yapılacak?

2009 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU TASARISINDA 515 YTL
2009 Yılı K - Cetveli Ek Ders, Konferans ve Fazla Çalışma Ücretleri İle Diğer Ücret Ödemelerinin Tutarları başlıklı bölümde 515 TL olarak belirtildi.

4. 657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği Bakanlar Kurulu kararı aranmaksızın 515 Türk Lirası olarak ödenir. Bütçe kanunu görüşmelerinde mecliste bir değişiklik yapılmazsa brüt miktar 515 TL olacak.

Öğretmenler ve eğitim sendikaları, 40 YTL'lik artışla 515 YTL'ye çıkacak 2009yılı ödeneğini de yetersiz bulurken, ödeneğin en az bir maaş tutarında olmasını ve hizmetli ve memurlar dahil tüm eğitim çalışanlarına verilmesini istiyor.

www.memurlar.biz/ÖZEL

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.