TTNET Vitamin" eğitim destek paketi, Swiss Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

İlköğretim 4,5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Sosyal Bilgiler derslerinde desteklemek amacıyla hazırlanan, sesli, üç boyutlu canlandırmalı ve interaktif "TTNET Vitamin" eğitim destek paketi, Swiss Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.Toplantıda konuşan Çelik, çocuklara bilgiyi en hızlı ve ucuz şekilde ulaştırmaya çalıştıklarını kaydederek, iletişim teknolojilerinin bilgi donatılması halinde anlam kazanacağını belirtti.

İçerik ile ilgili birçok yazılım programı bulunduğu, Vitamin’in bunlardan biri olduğunu söyleyen Çelik, bu programının 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik hazırlandığını, bir süre sonra liseliler için de hazırlanacağını anlattı. Böyle bir programının çocuklara hem göstermeyi hem paylaşmayı öğretmeyi hedeflediğini ifade eden Çelik, "Netice itibariyle bu programın sesli olması, animasyon ve simülas

yonla takviye edilmiş olması, üç boyutlu olması kendi başına bir olaydır" dedi. "Vitamin" programının öğrencilere takviye açısından yararlı olacağını" söyleyen Çelik, "Bu Vitamin’e çocukların ihtiyacı var" diye konuştu.

"Çocukların internet kullanmasının, her evde internet bağlantısı bulunmasının ve ADSL sisteminin Türkiye’nin her tarafına yaygınlaştırılmasının" önem taşıdığını kaydeden Çelik, ancak bazı konularda dikkatli olunmasını istedi. Çelik, şöyle konuştu: "İnternetin sıkıntıları var. Eğer seçmeci bir anlayışla, bir filtreden geçirerek bunu yapmazsak internetin doğurabileceği zararları maalesef göğüslemek

zorunda kalırız. İnternet büyük bir nimettir, büyük bir imkandır. Ateş çok büyük bir nimettir ama eğer onu sanayide kullanırsanız, yiyeceklerin pişirilmesinde kullanırsanız... Ama evi yakmak için kullanırsanız, kötü kullanırsanız büyük bir felaket olur. Neşter

bir doktorun elinde hayat kurtarır ama bir serserinin elinde insanların ölümüne vesile olur. İnternet de böyle bir şey. İnterneti olumsuz amaçları için kullanan maalesef milyonlarca insan var. Eğer biz çocuklarımıza interneti sunarken bunlara dikkat etmezsek, internet faydadan ziyade zarar getirebilir."

İnternetin tüm okullara ulaştırılması amacıyla çalışmalar yapıldığını anlatan Çelik, bu kapsamda 2007 Mayıs ayında tüm öğrencilere elektronik posta adresi verilmesi projesi de yürütüldüğünü söyledi. Çelik, 20 Ekim itibarıyla 3 milyon 200 bin öğrenciye elektronik posta adresinin verilmiş olacağını, daha sonra her yıl 4. sınıf öğrencilerinin buna ilave edileceğini ve 3 yıl içinde tüm ilköğretimi kapsayacağını anlattı.

Çelik, e-okul konusunda Türkiye’nin önemli ilerleme kaydettiğini söyleyerek, bu sistemde her öğrenciyle ilgili tüm bilgilerin yer aldığını ifade etti. Çelik, "İngiltere e-okula 2012 yılında geçeceğini ilan etti. Biz 2007 yılında e-okulu gerçekleştirdik. Şu anda Türkiye’nin neresinde, hangi okulda kaç öğrencimiz var, okullaşma oranları nedir, öğrencilerin kişisel bilgileri, tüm bunları e-okul bilgi sistemi içinde görmek mümkün"diye konuştu.

-"İZİN VERMEYECEĞİZ"-

Öğrencilere 165 milyon adet ücretsiz ders kitabı dağıtıldığını anımsatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şüphesiz ki okullarda bu tür çok faydalı, üç boyutlu, sesli, animasyonları, simülasyonları olan ve öğrencilerin neredeyse 5 duyusuna hitap edecek destekleyici unsurun olması hiç kimsenin itiraz edemeyeceği birşey. Ancak bizim okullara kitap göndermemize rağmen, bazı yerlerde bazı göz açıklar ’yardımcı ders kitabıdır’ diye getirip velilere, çocuklarımıza adeta mecbur tutarak kitap aldırıyorlar. Bununla ilgili bir genelge göndereceğim. Bu fırsatçılara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu yapılanın velilere yük getireceğini ifade etmek istiyorum. Bunların ensesinde olacağız. ’Bunda daha çok örnek var, bu dergide daha fazla bilgi var’ denilerek bu mesele suiistimal ediliyor, kötüye kullanılıyor."

Toplantıda konuşan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz da "Vitamin" destek paketinin çocukların eğitiminde interneti kullanmayı alışkanlık haline getirmelerine katkıda bulunmasını amaçladıklarını kaydetti. Yılmaz, paketin, 4, 5, 7, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlandığını ve Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Sosyal Bilgiler ders içeriklerini kapsadığını ifade etti. Yaptıkları bir araştırmaya değinen Yılmaz, "Öğretmenler ve veliler, Vitamin’in özellikle ders tekrarını zevkli hale getirmesi, evde ödev yapmayı ve çalışmayı keyifli kılması, müfredat ile uyumlu olması ve konuları canlandırmalar ile anlatmasından dolayı çok faydalı olacağını düşünüyor" diye konuştu.

Yılmaz, TTNET’in MEB ile ortak gerçekleştirdiği ilköğretim öğrencilerine ücretsiz elektronik posta hizmeti verilmesi projesinin 20 Ekimde uygulamaya konulacağını belirterek, projenin devreye gireceği tarihten itibaren 4. ve 5. sınıf öğrencileri ile öğretmenlerinin bu hizmetten faydalanmaya başlayacağını kaydetti. Yılmaz, "Okul, öğrenci ve ebeveynler arasındaki ilişkiyi güçlendirmesi amaçlanan e-posta projesi gelecek yıllarda 4. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm ilköğretim öğrencilerini kapsayacak şekilde genişletilecek. Toplam e-posta adresi 7 milyon adeti bulan dünyanın en önemli e-posta sistemlerinden biri kurulmuş olacak" dedi.

Cebit Genel Müdürü Ahmet Eti de Vitamin eğitim paketine ilişkin sunum yaparak, öğrencilerin nasıl yararlanacağını anlattı. Toplantıda, ilköğretim öğrencilerinin TTNET Vitamin Yarışması’nda dereceye girenlere de ödülleri verildi.

TTNET Vitamin eğitim paketini, ADSL aboneleri yıllık 36 YTL ödeyerek satın alabilecekler ve www.ttnetvitamin.com.tr sitesi üzerinden kayıt yaptırarak kullanabilecekler.milliyet

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.