2014 TEOG YERLEŞTİRME TAKVİMİ

4 TEMMUZ: Tercihlere esas kontenjan tablolarının ilanı 
7 TEMMUZ: 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ilanı 


31 TEMMUZ-8 AĞUSTOS: Tercihlerin alınması (Saat 17.00’ye kadar) 
22 AĞUSTOS: Yerleştirme sonuçlarının açıklanması 
25 -28 AĞUSTOS: Nakil başvuruları alınacak 
29 AĞUSTOS: Nakil işlemleri saat 19.00’da bitecek 

15 EYLÜL: Okulların açılış tarihi EYLÜL SONU: Ay sonuna kadar haftalık periyotlar halinde nakil işlemleri sürecek 

Liselere Yerleştirmenin Kuralları Yeniden Yazıldı 
 Bu yıl başta Anadolu ve fen liseleri olmak üzere ortaöğretim kurumlarına yerleştirmelerde ilk kez uygulanacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’yle (TEOG) ilgili ailelerin kafası karışık. 

Farklı listeler, okul türleri tercihleri, evine en yakın okula otomatik kayıt, nakil uygulamaları gibi farklı yerleştirme kurallarının uygulanacağı bu sistemle ilgili bilinmezlikler ailelerin endişelerini artırıyor. 

Çocuklarının istemedikleri okullarda okumak zorunda kalmaması için hata yapmamaları gerektiğini bilen aileler sorularına tatmin edici yanıtlar arıyor. Anadolu ve fen liseleri başta olmak üzere merkezi yerleştirmeler için tercihlerde kullanılacak olan Yerleştirme Puanı (YEP) henüz açıklanDI

yerleştirmenin kurallarını anlatan “2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” yayımlandı. Bu kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sitesinden edinebilirsiniz. 

Yıl içinde öğrencilerin 6 dersten girdikleri toplam 12 sınavın sonuçları ile 3 yıllık yıl sonu başarı puanlarının kullanılmasıyla oluşturulacak yerleştirme puanları 7 Temmuz tarihinde açıklanacak. Tercihler ise 31 Temmuz’da alınmaya başlanacak ve 8 Ağustos’ta son bulacak. 



Blogger tarafından desteklenmektedir.