PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAV SAATİ DEĞİŞTİ

Merkezi Sistem Sınav Yönergesi kapsamında yürütülmekte olan sınavlardan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), 22 Haziran 2014 tarihinde yapılacak. Sınav başlama saati 10.00 yerine 14.00 olarak değiştirildi. 22 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Genelgesi Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından imzalanarak 81 il valiliğine gönderildi. 

Merkezi Sistem Sınav Yönergesi kapsamında yürütülmekte olan sınavlardan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), 22 Haziran 2014 tarihinde yapılacak. Sınav başlama saati 10.00 yerine 14.00 olarak değiştirildi. Anılan sınav evrakının basımı aşaması tamamlandığından, sınav başlama saati, Güvenlik kutusu ve sınav evrakı üzerinde 10.00 olarak yer alıyor. 

Ayrıca, öğrenciler için hazırlanan sınav giriş belgesi üzerinde de sınav başlama saati 10.00 olarak yazıyor. Sınav başlama saati ile ilgili bu husus dikkate alınmayacak. 22 Haziran 2014 Pazar günü 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılacağı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 14.00'da yapılacak. 

SINAV EVRAKININ SAKLANACAĞI ODALARIN GÜVENLİĞİ İÇİN EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK
 İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacak iş ve işlemler şöyle olacak: "-Sınav öncesi, sınav uygulaması ve sınav sonrası aşamalarda güvenlik önlemlerinin alınması için, emniyet görevlileri ile gerekli iş birliği yapılacak. Sınav evrakının saklanacağı saklama odalarının güvenliğinin sağlanmasında, emniyet müdürlükleri ile iş birliği yapılarak evrakın bulunduğu süre boyunca saklama odasının bulunduğu binanın çevresi, girişleri ve kapısının kontrol altında tutulması nöbet uygulaması yapılarak sağlanacak. Sınav evrakının saklama merkezlerinden sınav yapılacak okullara sevkiyatı ve geri dönüşü esnasında kuryelerle birlikte emniyet görevlilerinin de bulunması sağlanacak. 

SINAV GİRİŞ BELGESİNİ KAYBEDEN ÖĞRENCİLERE BELGENİN YENİSİ VERİLECEK 
Sınav yapılacak okullara, milli eğitim müdür yardımcısı, şube müdür, eğitim uzmanı ve maarif müfettişlerinden bir kişi "Bina Sınav Sorumlusu" olarak görevlendirilecek. Bina sınav sorumluları görevli oldukları binalarda sınavın usulüne uygun olarak gerçekleşmesi için gerekli tedbirleri alarak sınavdan sonra hazırlayacakları raporları ilk sınav koordinasyon kuruluna iletecekler.

İl sınav koordinasyon kurulunca incelenen raporlarda mevzuata uygun olmayan uygulamalar etg_sinav@meb.gov.tr posta adresine gönderilecek. E-okul sisteminden alınan fotoğraflı sınava giriş belgesi onaylanarak öğrencilere teslim edilecek. Sınav giriş belgesini kaybeden öğrencilere belgenin yenisi verilecek. Sınavın yapılacağı okul müdürlükleri tarafından, öğrencilere ve velilere sınavla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılacak. 

SINAV BİTTİKTEN 1 SAAT SONRA İSTEYEN ÖĞRENCİLERE SORU KİTAPÇIKLARI VERİLECEK 
Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç 13.30'da fotoğraflı giriş belgelerinde belirtilen sınav yapılacak salonlara alınacak. Sınav başladıktan ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek. Sınavda özel hizmet alması gereken öğrencilerin oldukları salonlar hariç, sınav bitimine 15 dakika kala salonda en az 2 öğrencinin kalması sağlanacak. Soru kitapçıkları sınav bitiminde Bakanlığa geri gönderilmeyecek. Sınav bittikten 1 saat sonra isteyen öğrencilere soru kitapçıkları verilecek. Alınmayan soru kitapçıkları milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecek. 

SINAVDA ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN İHTİYAÇLARI DİKKATE ALINACAK 
Sınavlarda engelli öğrenciler için sınav tedbiri kapsamında görevlendirilecek kodlayıcı ve okuyucu öğretmenler, öğrencinin engeli dikkate alınarak, matematik dili okumayı bilen ve öğrencinin okuduğu yabancı dile uygun alanlardan seçilecek. Öğrencilerin engelleri sebebiyle sürekli kullandıkları araç-gereç, cihaz ve ilaç varsa kendilerinin getirmeleri kaydıyla sınavda kullanmalarına izin verilecek. Sınavlarla ilgili tüm bilgiler ve duyurular http://oges.meb.gov.ir internet sayfasında sürekli olarak yayımlanacak.sabah

Blogger tarafından desteklenmektedir.